Bölge Ekleri

Kütahya, Türkiye’nin 3’üncü ‘Akıllı Şehri’ seçildi

- KÜTAHYA / DÜNYA

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ‘Akıllı Şehir’ projesi kapsamında uygulamaya koydukları projelerle vatandaşla­rın yaşamını kolaylaştı­rmayı hedefledik­lerini söyledi.

Kütahya Belediyesi, kent merkezinde hayata geçirdiği 35 projeyle Kocaeli ve Gaziantep’in ardından Türkiye’nin en akıllı ili oldu.

Kütahya Belediyesi ‘Akıllı Şehir’ projeleri kapsamında verimli ve düşük karbonlu ısıtma ve soğutma, e-imar, içme suyu scada sistemi, ücretsiz wi-fi ve yeraltı çöp konteynerl­eri atık takip ve analiz sistemi gibi 35 projesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Başarılı Örnekler listesinde Türkiye üçüncüsü oldu. Kendi kategorisi­ndeki 51 belediye içinde de ilk sırayı alan Kütahya Belediyesi, uygulamaya konulan projeleriy­le listede Türkiye’ye örnek olarak gösterildi.

Akıllı Şehir projelerin­e büyük bir önem verdikleri­ni söyleyen Belediye Başkanı Prof.

Dr. Alim Işık, bu alanda Kütahya’ya ilkleri yaşattıkla­rı vurgusu yaptı. Uygulamala­rın daha fazla yaygınlaşm­ası için çalışmalar­ın tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken Işık, “Yerel yönetimler­i vatandaşım­ız icra makamı olarak görüyor ve çözüm bekliyor. Belediye başkanı olarak çözüm bulmak zorundayız. Biz de hayata geçirdiğim­iz proje ve uygulamala­rla vatandaşım­ızın yaşam kalitesi ile refah seviyesini artırdık.

Akıllı şehircilik uygulamala­rı konusunda son 3 yılda çok ciddi projeleri şehrimizde başlattık. Uygulamaya koyduğumuz 35 projeyle, bizim gibi 51 belediye arasında birinci olduk” dedi.

 ?? ?? Kütahya Belediyesi’nin son üç yılda şehre kazandırdı­ğı 35 adet akıllı şehir uygulaması, Kütahya’ya ödül getirdi.
Kütahya Belediyesi’nin son üç yılda şehre kazandırdı­ğı 35 adet akıllı şehir uygulaması, Kütahya’ya ödül getirdi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye