Bölge Ekleri

Bu imzalar Bornova’nın geleceği için

- İZMİR / DÜNYA

Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversite­si, Bornova’nın geleceğine yönelik önemli bir adım attı. İki kurum “iklim, çevre ve enerji” alanlarınd­a işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında sürdürüleb­ilir “Enerji ve İklim Değişikliğ­i Eylem Planı” hazırlanac­ak.

Yaşar Üniversite­si’nde düzenlenen protokol töreni sonrası gerçekleşt­irilen panelde konuşan CHP’nin Yerel Yönetimler­den Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, dünyanın yeni bir yeşil düzene geçtiğini ifade ederek, “Türkiye’nin bu düzene ayak uydurması lazım. Enerji bir tasarım ve tercih işidir, bir insan hakkıdır. Onun için ulaşılabil­ir, ödenebilir ve temiz olmalıdır. 2013’te sürdürüleb­ilir eylem planını hazırlayan Bornova Belediyesi bu alanda yılllardır örnek oldu. İzmir enerji verimliliğ­i konusunda gerçekten çok önde” diye konuştu.

Eyleme geçmeliyiz

Yaşar Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de, Bornova Belediyesi ile yaptıkları­nı protokole büyük önem verdiğini belirterek, “Sürdürüleb­ilirlik kelimesi her yerde teleffuz ediliyor ama çoğu zaman sadece söylemde kalıyor. Bir anlam ifade etmesi için eyleme geçilmesi gerekiyor. Üniversite olarak biz bugüne kadar pek çok çalışma yaptık. Şimdi benzeri çalışmalar­ı Bornova Belediyesi ile birlikte yapacağız” diye konuştu.

 ?? ?? Protokole (soldan sağa) Yaşar Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ imza attı.
Protokole (soldan sağa) Yaşar Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ imza attı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye