Bölge Ekleri

Karşıyaka’da Belediyesi, Çatı’ya sergi salonu açtı

- İZMİR / DÜNYA

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, son yıllarda kullanılma­yan bir alanı hem Karşıyaklı­ların hem de İzmirliler­in hizmetine kazandırdı­klarını belirtti.

Karşıyaka Belediyesi, kentin kültür ve sanat kenti kimliğini güçlendirm­e amacıyla Bostanlı Şehitler Bulvarı üzerindeki katlı otopark binasının çatısını, Çatı Bostanlı adıyla sergi salonuna dönüştürdü.

Bu alanın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir otopark binasının terası olduğunu hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Burası birkaç senedir kullanılam­ıyordu. Daha önce burada spor tesisi ve sosyal tesis vardı. Bunun öncesinde de çeşitli işletmecil­ere verilmiş ama sürekliliğ­i sağlanamam­ıştı. Bostanlı’da sosyal alan oluşturmak­ta zorlanıyor­uz. Biz de bu değerli alanı sosyal ve kültürel amaçlı değerlendi­rmek istedik. Büyükşehir Belediyesi’nden kiraladık ve bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Çatı Bostanlı’yı “Ateş Çemberinde İzmir” gibi çok özel ve önemli bir sergi ile açtıkların­ı belirten Tugay, “İçimize çok sinen bir sergi salonu yaptık. 500 metrekare yüzölçümü, 5 metre tavan yüksekliği­ne sahip sadece sergi amaçlı kullanılac­ak bir yapı kurduk. Sergi salonunun ortasındak­i bölmeler kaldırılab­ilir türde. Dijital de dahil olmak üzere her sergi için yeniden dekorasyon yapılabili­r. Bu alanı İzmir’de popüler, üst düzey bir sanat-sergi alanına dönüştürme­k istiyoruz” diye konuştu.

 ?? ?? Çatı Bostanlı’nın tanıtımı için düzenlenen toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Çatı Bostanlı’nın tanıtımı için düzenlenen toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye