Bölge Ekleri

İzmir, Avrupa Bisiklet Turizmi Konferansı için kısa listede

-

Avrupa Bisiklet Rotası Ağı'na (EuroVelo) Türkiye'den seçilen ilk kent unvanına sahip İzmir, 2023’ün Ekim ayında düzenlenec­ek EuroVelo Bisiklet Turizmi Konferansı’na ev sahipliği yapmak için ilk değerlendi­rmenin ardından kısa listeye girmeye hak kazandı.

turizm alanlarını çeşitlendi­rme hedefi doğrultusu­nda bisiklet turizminin geliştiril­mesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu doğrultuda Avrupa Bisiklet Rotası Ağı'na (EuroVelo) Türkiye'den seçilerek bir ilke imza atan İzmir, hiç vakit kaybetmede­n 2023 yılının Ekim ayında düzenlenec­ek EuroVelo Bisiklet Turizmi Konferansı’na ev sahipliğin­e talip oldu. İzmir, ilk değerlendi­rmenin ardından kısa listeye girmeye hak kazandı. Avrupa Bisikletçi­ler Federasyon­u'nun (ECF) yetkilendi­rmesiyle EuroVelo Yöneticisi Agathe Daudibon ile EuroVelo ve Projeler Sorumlusu Marta Orihuel asli değerlendi­rme sürecinde keşif için İzmir’e geldi. İzmir

Büyükşehir Belediyesi Sürdürüleb­ilir Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ( TGA), İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve EuroVelo Türkiye Ulusal Koordinatö­rlüğü yetkililer­inin eşlik ettiği ziyaret kapsamında Bostanlı İskelesi-Doğal Yaşam Parkı arası ve Üçkuyular İskelesi-Cumhuriyet Meydanı arası bisiklet teknik turları düzenlendi. İnciraltı Kent Ormanı, Tarihi Havagazı Fabrikası, Agora Antik Kenti, Swissotel, Olivelo Yaşayan Park bölgesi ve Teos Antik Kenti’nde etkinlik alanı incelemele­ri yapıldı.

Sonuç Kasım ayında belli olacak

Teknik gezilerin ardından İzmir’deki tüm paydaşlarl­a ortak bir değerlendi­rme toplantısı yapıldı. EuroVelo denetim ekibi, değerlendi­rmelerini raporlayar­ak Ekim ayı sonuna kadar ECF yönetimine sunacak. ECF Yönetim Kurulu değerlendi­rmesi ve Kasım ayındaki oylamanın ardından EuroVelo ve Bisiklet Turizmi Konferansı’nın yapılacağı kent açıklanaca­k. Organizasy­onun İzmir’de düzenlenme­si için Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizmi Geliştirme Ajansı ( TGA) ve EuroVelo Türkiye Ulusal Koordinatö­rlüğü’nün ortak hazırladığ­ı dosyayla Avrupa Bisikletçi­ler Federasyon­u’na (ECF) başvurulmu­ştu.

İZMİR / DÜNYA

 ?? ?? İzmir 'de,
İzmir 'de,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye