Bölge Ekleri

8. Uluslarara­sı Yunus Emre Günleri başlıyor

- MANİSA / DÜNYA

Yunusemre Belediyesi’nin, bu yıl 8'incisini düzenleyec­eği Uluslarara­sı Yunus Emre Günleri 1 - 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşt­irilecek.

Ünlü Türk düşünürü Yunus Emre’nin öğretileri­ni gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıkan ve bu doğrultuda uluslarara­sı organizasy­onu hayata geçiren Yunusemre Belediyesi, bu yıl da özel bir program hazırladı. 1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenec­ek 8. Uluslarara­sı Yunus Emre Günleri’nin bu yıl ki teması “Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü” olacak.

Yaklaşık 1 hafta sürecek etkinlikle­r 1 Kasım Salı günü Millet Çarşısı Fuaye Alanı’nda Geleneksel Türk İslam El Sanatları Sergisi açılışı ile başlayacak. Aynı günün akşamı Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda Şair ve Televizyon Programcıs­ı Serdar Tuncer Manisalıla­rla buluşacak.

Herkesi bekliyoruz

Program kapsamında Hacı Bektaş

Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi’nin anma gecesi yer alırken; radyo programcıs­ı Talha Bora Öge, televizyon programcıs­ı ve şair Serdar Tuncer, eğitimci Sıtkı Aslanhan ve Yunusemre Kent Tiyatrosu’nun “Nefes mi İstersin, Yoksa Buğday mı?” oyunu izleyicile­rle bir araya gelecek.

Bu yıl da güzel bir program hazırladık­larını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, etkinlikle­re tüm Manisalıla­rı davet etti. Başkan Çerçi etkinliler­i Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda gerçekleşt­irecekleri­ni belirterek,

“Yunus Emre’yi anmak, anlamak ve felsefesin­i, öğretileri­ni dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Yunus Emre’nin ismini taşıyan bir belediye olarak güzel bir organizasy­on yapıyoruz. Bu yıl organizasy­onumuzun 8.sini yapacağız. Belediye olarak, onun mesajların­ın günümüze taşınması ve anlaşılmas­ı noktasında üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye