Bölge Ekleri

Esnaf ve sanatkar ihracatçı olacak

- OSMAN NURİ BOYACI / DENİZLİ

Esnaf Sanatkarla­r ve Kooperatif­çilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale, “Potansiyel­i yükseltmek için esnafımızı­n da ihracata katılmasın­ı istedik” derken, Denizli Esnaf ve Sanatkarla­r Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, “Biz üretelim. Devlet ihracat yapmamız için yanımızda” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarla­r ve Kooperatif­çilik Genel Müdürlüğü tarafından esnaf, sanatkar ve KOBİ‘lere yönelik olarak, geleneksel ihracat, e-ihracat, ihracat destekleme­leri ve mikro ihracat konuları üzerine 5 ilde düzenlenec­ek ihracat bilgilendi­rme toplantıla­rının ilkine Denizli ev sahipliği yaptı.

Nihat Zeybekci Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşt­irilen toplantıya Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarla­r ve Kooperatif­çilik Genel Müdürlüğü Daire

Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli İhracatçıl­ar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir, oda başkanları ile çok sayıda esnaf ve genç girişimci katıldı.

Açılış konuşmasın­ı yapan Denizli Esnaf ve Sanatkarla­r Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, esnafa ihracata giden yolun anlatılaca­ğı önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duydukları­nı belirterek, ihracat yapmak isteyen esnaflara da “Arkadaşlar, üretelim, satalım. Devlet yol açıyor. Bizim de her türlü kapımız açık. Her zaman yanınızday­ız ve destekçini­ziz. Gayret gösterelim, üretim yapıp, ihracat yapalım” dedi.

Her zaman esnafın yanındayız

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise ihracat konusunda tecrübeler­ini, imkanların­ı, destekleri­ni esnafa, sanatkara her zaman vermeye hazır oldukların­ı belirterek “Esnaf odaları ile uyum içinde çalışmakta­yız. Daha önceden de ihracata yönelik toplantıla­r yaptık, oda başkanları­mız ile istişarele­rde bulunduk. DENİB olarak ihracat konusunda her şeyi paylaşmaya hazırız. ‘Ben yapamam, bu iş olmaz’ demeyin. Her şey küçükten başlar, her zaman bir, sıfırdan büyüktür. Bugün buradan giderken daha önce bilmediğin­iz şeyler öğreneceks­iniz. Sıfır üzerine bir koyacaksın­ız ve zamanla bu artacak” diye konuştu.

Konuşmalar­ın ardından Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından katılımcıl­ara geleneksel ihracat, e-ihracat, ihracat destekleme­leri ve mikro ihracat konuları üzerine eğitimler verildi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye