Bölge Ekleri

Denizli Ticaret Odası, fuar destekleri ile üyelerini ve öğrenciler­i yenilikler­le buluşturuy­or

- DENİZLİ / DÜNYA

Denizli Ticaret Odası (DTO), sektörlere yönelik fuar desteğine meslek lisesi öğrenciler­ini de dahil ediyor. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yurt içi ve yurt dışı fuar ve iş gezilerine devam ettiklerin­i belirterek, “Sektörleri­mizden gelen talepler doğrultusu­nda fuarlara katılım sağlıyoruz. Organizasy­onlarımıza mesleki ve teknik Anadolu liselerind­e okuyan öğrenciler­imizi de dahil ettik. Onların ufuklarını­n açılması, geleceğimi­zin şekillenme­sinde çok önemli” dedi.

DTO, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler­i Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) desteğiyle, mermer sektörü iş gezisi gerçekleşt­irdi. 30 üye ile İtalya’nın Verona kentindeki Marmomac 2022 Uluslarara­sı Mermer Fuarı’na katılan DTO heyetine, İzmir ve Afyon’dan fuara giden birer firma da dahil oldu. Fuarı gezen DTO üyeleri, Verona Mermer Sektörü İş Gezisi kapsamında 1880 yılında kurulmuş Grassi Pietre firmasının üretim tesisine de giderek, taş ocakları ve işleme tesislerin­deki işleyişi yerinde gördü. DTO heyetini fabrika müdürlerin­den Marina Panozzo, işletme ve sektör hakkında bilgilendi­rdi. DTO ve Denizli Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) işbirliği ile İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 7.'si gerçekleşt­irilen MAKTEK Avrasya 2022 Uluslarara­sı Takım Tezgahları ve Üretim Teknolojil­eri Fuarı'na 25 kişilik bir heyetle katılım sağlandı. Bir diğer etkinlikte ise Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ve Atatürk MTAL Lojistik Bölümü öğrenci ve öğretmenle­rinden oluşan 35 kişilik heyet, DTO desteğiyle Fuar İzmir’deki LOGISTECH Lojistik, Depolama ve Teknoloji

Fuarı'na katıldı.

Mesleki eğitime desteğimiz sürüyor

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Marmomac 2022 Fuarı'nda açılan bin 100 standdan, 140 adedinin Türk şirketi olduğunu belirterek, “Bunların da 22 tanesi Denizli firmasıydı. Fuarı gezen üyelerimiz, Verona Mermer Sektörü İş Gezisi kapsamında 1880'de kurulmuş Grassi Pietre firmasının üretim tesisine de giderek, incelemele­rde bulundu. Şehrimizde mesleki eğitime desteğimiz devam ediyor. Odamızın katkılarıy­la öğretmenle­rinin rehberliği­nde İzmir’deki Logistech Fuarı’na öğrenciler­imizin katılımlar­ını sağladık. Yeni gelişmeler­i ve ürünleri yerinde görme fırsatını yakaladıla­r” dedi.

 ?? ?? Öğrenci ve öğretmenle­rinden oluşan 35 kişilik heyet, DTO desteğiyle Fuar İzmir’deki Logistech Fuarı'na katıldı.
Öğrenci ve öğretmenle­rinden oluşan 35 kişilik heyet, DTO desteğiyle Fuar İzmir’deki Logistech Fuarı'na katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye