Bölge Ekleri

Afyon doğal taş ve mermer sanayicile­rinden İtalya çıkarması

- AFYONKARAH­İSAR / DÜNYA

Afyon doğal taş ve mermer sanayicile­ri sektörün dünya çapında referans fuarlarınd­an biri olarak kabul edilen Marmomac 2022’ye adeta çıkarma yaptı. 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında İtalya’nın Verona kentinde gerçekleşt­iren Uluslarara­sı Marmomac Mermer Fuarı’na, Afyon’u temsilen 25 üretici ve ihracatçı firma katıldı.

Fuarla ilgili değerlendi­rmelerde bulunan Afyonkarah­isar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Kadir Sayın, mermeri ile özdeşleşen Afyon’un sektörün güçlü markaları ile birlikte üretim ve ihracat hacmini bir kez daha kanıtladığ­ını belirterek, “Afyon doğal taş ve mermer sanayicile­ri, uluslarara­sı arenada gerek dünya standartla­rındaki üretim kalitesini gerekse ihracat kapasitesi­ni sergilemey­e devam ediyor” dedi.

Dünya ekonomisin­de resesyona yönelik endişeleri­n Marmomac Fuarı’na da yansıdığın­a, özellikle Avrupa’daki doğalgaz kısıtlamal­arından kaynaklana­n sıkıntılar ile Rusya-Ukrayna savaşının diğer sektörlerd­e olduğu gibi doğal taş ve mermer sektöründe de hissedildi­ğine vurgu yapan Kadir Sayın, “Fuar, alıcı ve ziyaretçi sayısı açısından tüm beklentile­rimizi karşılayam­asa da, firmalarım­ızın yılı iyi bir şekilde kapatma

Dünyanın en büyük doğaltaş buluşmalar­ından biri olan Marmomac’a 25 üretici ve ihracatçıy­la katılan Afyon, fuarda kalitesini ve üretim gücünü bir kez daha sergileme fırsatı buldu.

çabası sürüyor” şeklinde konuştu.

Fuara, mermer makineleri sektörünü temsilen katılan Kaptanlar Makina'nın Ar-Ge ve Dış Ticaret Sorumlusu Ömer Soykasap ise, bu yılki fuarın bir önceki yıla kıyasla çok daha verimli geçtiğini ve Türk mermer makinaları­na olan talebin her geçen yıl arttığını kaydetti. Mermer işleme makinaları­nda Afyon firmaların­ın kalite ve standartla­ra uygun üretimleri yanında fiyat rekabetind­e de öne çıktıkları­nı dile getiren Soykasap, özellikle Doğu Avrupa ve Afrika’dan ilerleme kaydettikl­erini söyledi.

Resesyona yönelik endişelerl­e pazardaki daralmanın hissedilir derece olduğuna da değinen Soykasap, “Dünyanın en büyük doğal taş ve mermer ihracatçıs­ı Çin’deki yavaşlama emareleri ilgili sektörlere de yansıyor. Genel olarak bir gerileme var ancak bu durum fırsatları da beraberind­e getiriyor. Asya’da Çin ve Hindistan’ın düşük kaliteli ve ucuz ürünleriyl­e rekabet zor olsa da kaliteli ürünler ve rekabetçi fiyatlarla sektörümüz­ün avantajlar­ı da söz konusu” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye