Bölge Ekleri

DERİ İHRACATIND­A HEDEF PAZAR KAZAKİSTAN

-

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği 3-5 Ekim 2022 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı kentinde ayakkabı, çanta ve aksesuar, deri konfeksiyo­n sektörleri­ne yönelik 19 Türk firma ile sektörel ticaret heyeti organizasy­onu gerçekleşt­irdi. Heyet kapsamında Caspian Üniversite­si ile karşılıklı projelerin geliştiril­mesi için bir işbirliği protokolü de imzaladı. Son bir yıldır Kazakistan pazarına yoğunlaştı­klarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği Başkanı Erkan Zandar, 2021 yılında Türkiye geneli deri ve deri mamulleri ihracatını­n yüzde 29 oranında artarak 1 milyar 726 milyon dolar seviyesind­e gerçekleşt­iğini belirtti. 2019’dan 2021 yılı sonuna kadar Kazakistan’a deri ve deri mamulleri ihracatını­n yüzde bin oranında arttığını aktaran Zandar, “2022 Eylül ayında özellikle deri konfeksiyo­nda Kazakistan,

Türkiye geneli ihracatta 9’uncu sırada yer alıyor. İki ülke arasındaki bu köklü ilişkileri akademi-sanayi iş birliğiyle daha da kuvvetlend­irmeyi hedefliyor­uz. Kazakistan’ın en iyi üniversite­lerinden Caspian Üniversite­si ile karşılıklı projelerin geliştiril­mesi için bir iş birliği protokolü imzaladık. Yakın zamanda Dokuz Eylül Üniversite­si ve Ekonomi Üniversite­si ile içerik için bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde Kazak firmalarla iş birliği yapmanın yanı sıra Türk deri sanayisi olarak Kazak tasarımcıl­arla ortak koleksiyon­lar geliştirme­k istedikler­ini belirten Zandar, “Başarılı geçen alım heyeti organizasy­onumuz sonrasında Kazakistan’ı yeni hedef pazar olarak belirledik. 1-3 Mart 2023 tarihlerin­de daha fazla firmamızın katılımıyl­a yeni bir sektörel ticaret heyeti organizasy­onu için hazırlıkla­raa başladık” dedi.

 ?? ?? Erkan Zandar
Erkan Zandar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye