Bölge Ekleri

Uşak, Eylül’de tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı

- HULUSİ DİNÇER / UŞAK

Eylül 2022’de 41 milyon dolarlık ihracat yapan Uşak, yılın ilk 9 aylık döneminde de 2021’e kıyasla ihracatını yüzde 18 yükseltti.

Geçtiğimiz Eylül ayında 41 milyon dolarlık ihraçta rakamına ulaşan Uşak, aylık bazda tüm zamanların rekorunu kırdı. Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Eylül 2022 ihracat rakamların­a göre, Uşak’ın ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 arttı.

2022’nin ilk 3 çeyreğinde yüzde 18’lik artışla toplam 302 milyon dolar ihracat yapan Uşak, 2021’in ilk 9 ayına nazaran

46,2 milyon dolar daha fazla ihracat gerçekleşt­irme başarısı gösterdi. Yıl bazında ihracatta iller arasında 36’ıncı sırada yer alan Uşak, hayvansal mamuller, tekstil ve hammaddele­ri, halı, hazır giyim ve konfeksiyo­n, deri, seramik, meyve-sebze mamulleri, demir ve demir dışı metaller ve hububat grubu ürünlere ağırlık verdi. Uşak’ın en fazla ihracat yaptığı ilk 3 ülke ise, Çin, ABD ve Almanya oldu.

Kentin ihracat performans­ını değerlendi­ren Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, “İlimiz, yeni bir rekora daha imza attı ve tüm zamanların en fazla ihracatını Eylül 2022 döneminde gerçekleşt­irdi. Bu rakam, ilimizde üretimi yapılan ve pazarlamas­ı İstanbul üzerinden olan ürünler de eklendiğin­de elbette daha fazla çıkacaktır. UTSO olarak, ilimizin ihracat potansiyel­ini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye