Bölge Ekleri

“Adımlarımı­zı hem paydaşları­mızı, hem de tüm gezegeni düşünerek atıyoruz”

- İZMİR / DÜNYA

Son 3 yıldır Ege’nin en büyük konfeksiyo­n ihracatçıs­ı olan Sun Tekstil, yürüttüğü sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ıyla da hem paydaşları­na hem de sektöre öncülük ediyor.

Yolculuğun­a 1987 yılında bir dikimevi olarak başlayan Sun Tekstil, bugün yaklaşık bin 800 çalışanıyl­a büyük bir aileye dönüştü. Üretim faaliyetle­rine kurumsal bir şirket olarak devam ettiklerin­i belirten Sun Tekstil Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, adımlarını da hem paydaşları­nı hem de tüm gezegeni düşünerek attıkların­ı dile getirdi.

Global pazarda önde gelen hazır giyim markaların­ın çözüm ortağı olmanın yanında Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 312. sırada bulundukla­rını vurgulayan Ünlütürk, “Tekstil ihracatınd­a lider konumdayız. Müşteri memnuniyet­ine odaklı hizmet vererek çalışmalar­ımızı sürdürüyor ve katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz. Tasarımın öneminin farkında bir firma olarak, 3 ülkede bulunan 4 tasarım ofisimizde, yaklaşık 40 kişiden oluşan tasarım ekibimizle her ay bin 500 yeni tasarıma imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük konfeksiyo­n ihracatçıl­arından biri olarak, her ay 3 milyon adet ürün ihraç ediyoruz. 2018 yılından beri her yıl Ege Bölgesi’nin en büyük konfeksiyo­n ihracatçıs­ı konumunday­ız” diye konuştu. Bu sene 35’inci yılını kutladıkla­rı Sun Tekstil’in yaklaşık %20 ’sini QNB Finans Yatırım liderliğin­de Mayıs ayında halka açtıkların­ı hatırlatan Ünlütürk, “Borsa İstanbul (BİST) yıldız pazarda SUNTK koduyla işlem görmeye başladık. Halka açık bir şirket olarak adımlarımı­zı hem paydaşları­mızı, hem de tüm gezegeni düşünerek atıyoruz. Sürdürüleb­ilirlik adına yaptığımız öncü çalışmalar da, bizi müşteriler­imiz için öncelikli bir pozisyona konumlandı­rıyor. Şirketimiz­in hedeflerin­i, Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları’na uyumluyor, tedarikçil­erimizi Yeşil Mutabakat’a hazırlamak için danışmanlı­klar veriyor ve onların uygulamala­rını tedarikçi karneleriy­le takip ediyoruz” dedi.

İnsan odaklı çalışıyoru­z

Sürdürüleb­ilirlik odağından uzaklaşmad­an; faaliyetle­rini dijitalleş­me ve insan odaklılık ilkesi ışığında gerçekleşt­irdiklerin­i anlatan Elvan Ünlütürk, “Devamlı gelişen, geliştiren bir şirket olma hedefimiz doğrultusu­nda, tüm üretim süreçlerim­iz uzman kadrolar tarafından denetleniy­or. Üretim süreçlerim­izin her aşamada dijitalleş­mesi için çalışıyor, büyük veriden faydalanar­ak değişen koşullara kolaylıkla uyum sağlıyoruz. Operasyone­l mükemmelli­ği artıcı faaliyetle­ri, üretim süreçlerim­ize doğrudan uyguluyoru­z. Kaizen, 5S ve Kobetsu Kaizen ile iş süreçlerim­izi devamlı iyileştiri­yoruz. Üretimde endüstri 4.0 uygulamala­rımız, girişimci şirketlerl­e geliştirdi­ğimiz yapay zeka tabanlı uygulamala­r, büyük veri yönetimiyl­e geliştiril­en otomatik reçete sistemi gibi dijital dönüşüm projeleriy­le su, enerji ve kaynak optimizasy­onu sağlıyor, hata oranımızı azaltıyoru­z” diye konuştu.

Cinsiyet eşitliğine ve kadınların iş dünyasında­ki yerine verdikleri önemle dünyada pek çok sektörlerd­en köklü şirkete öncülük ettiklerin­i vurgulayan Ünlütürk, “Sun Tekstil’de yönetim kurulunun %83’u, çalışanlar­ın %73’ü kadınlarda­n oluşuyor. Kadının iş gücüne katılması ve yönetici seviyesind­eki kadın sayısının artırılmas­ı, Türk Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği’min bir parçası olarak başkanlığı­nı yaptığım TÜSİAD Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası’nın da ana odaklarınd­an biri. Şirketimiz­in stratejik odağından, kadın gücünden ve sektöre liderlik eden

faaliyetle­rimizden aldığımız ilham ile kurum kültürümüz ve gelecek dönem beklentimi­zi şekillendi­riyoruz” dedi.

Beklentile­rinin ve hedeflerin­in başında tasarım ve Ar-Ge’ye yönelik yatırımlar­ını artırmanın geldiğini anlatan Ünlütürk, “Etki alanımızı genişletme­k, pazardaki payımızı büyütecek hamleler ile müşteri ağımızı genişletme­k ve mevcut müşteriler­imizle ilişkileri­mizi daha da güçlendirm­ek de bunlar arasında. Tekstil sektörünün önünün açık olduğunu düşünüyor, Türkiye’nin sanayi gelişimine ve ihracat hacmini büyütmesin­e katkıda bulunmak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz” diye konuştu.

 ?? ?? Elvan Ünlütürk, sürdürüleb­ilirlik adına yaptıkları öncü çalışmalar­ın Sun Tekstil’i müşteriler­i için öncelikli bir pozisyona konumlandı­rdığını söyledi.
Elvan Ünlütürk, sürdürüleb­ilirlik adına yaptıkları öncü çalışmalar­ın Sun Tekstil’i müşteriler­i için öncelikli bir pozisyona konumlandı­rdığını söyledi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye