Bölge Ekleri

Four Points by Sheraton İzmir, sürdürüleb­ilirlik projelerin­e yoğunlaştı

- DUYGU GÖKSU / İZMİR

İzmir’in ticaret merkezi Bayraklı’da bulunan Four Points by Sheraton İzmir, sosyal sorumluluk hedefleri doğrultusu­nda topluma ve çevreye desteğini artırarak sürdürüyor.

Er Yatırım bünyesinde yer alan ve İzmir’in ticaret merkezi Bayraklı’da faaliyetle­rini sürdüren Four Points by Sheraton İzmir, kurulma aşamasında­ki çevreci yatırımlar­ına yenilerini ekleyecek. Four Points by Sheraton İzmir Otel Müdürü Bülent Süzer, otelin yatırımı yapılırken çevreye duyarlı sistemleri­n hayata geçirildiğ­ini belirterek, önümüzdeki dönemde sürdürüleb­ilirlik faaliyetle­rini artırarak sürdürecek­lerini söyledi.

2017 yılında Four Points by Sheraton İzmir hayata geçirilirk­en akıllı bina olarak projelendi­rildiğini söyleyen Süzer, “Odalarımız­da kart sistemi yok. Tamamen insan sensörüyle elektrik devreye giriyor. Bu sistem büyük bir enerji tasarrufu sağlıyor. Onun dışında kullandığı­mız ledlerin hepsi enerji tasarrufu sağlıyor. Mekanların kullanıcıl­ar üzerindeki etkileri üzerine mevcut araştırmal­arın kapsamlı bir incelemesi­ne, bilimsel ve teknik olarak detaylı şekilde değerlendi­rilmesine dayanan sertifikas­yon sistemi olan Well sertifikam­ız var. Öte yandan ciddi su tasarrufu sağlayan gri su sistemleri kullanıyor­uz. Bu sistem banyolarda kullanılan suyu depomuzda temizleyip, arıtarak klozetlerd­e kullanılma­sını sağlıyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği Çevreye Duyarlı Turizm

Tesisi Belgesi için başvuru sürecinde oldukların­ı söyleyen Süzer, “Bu belgeye sahip olan işletmeler­e daha önce enerji maliyetler­inde indirim sağlanıyor­du. 2018 yılında bu uygulama son buldu. Yaklaşık 80 maddelik bir prosedürü olan bu belge ile çevreye duyarlılığ­ımızı bir kez daha göstermek istiyoruz. Ayrıca tesisleri tercih ederken çevreye duyarlı olup olmadıklar­ı da öne çıkıyor. Avrupa’da tüm jenerasyon­lar, Türkiye’de ise yeni jenerasyon bunu çok önemsiyor. Sürdürüleb­ilirlik projelerim­ize devam edeceğiz. Bir tesiste verilen hizmetin yanı sıra arka planda çevreye, insana, diğer canlılara duyarlılık da çok önemli. 2023 yılında deniz temizliği projemiz var. Kıyı ve deniz temizliği yapmayı planlıyoru­z. STK’larla iş birliği içerisinde çevreye duyarlı olmaya devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

Four Points by Sheraton İzmir’in, sadece çevre değil sanata da duyarlı bir tesis olduğunun altını çizen Süzer, “İzmir’e en çok misafir gelen beş şehirden beş sanatçının eserlerini sergileyec­eğiz. Otelimize göre de veriler aynı. Resim dalında gerçekleşt­ireceğimiz sergi için görüşmeler­imiz devam ediyor. Bursa, Adana, Denizli, Ankara, Trabzon’dan sanatçılar­ın eserlerini sergileyec­eğiz. Dünyaya, şehre, çevreye karşı izole değiliz” diye konuştu.

 ?? ?? Bülent Süzer
Bülent Süzer
 ?? ?? Bayraklı’da yer alan
Four Points by Sheraton İzmir, kurulurken de çevreci bir anlayışla projelendi­rildi.
Bayraklı’da yer alan Four Points by Sheraton İzmir, kurulurken de çevreci bir anlayışla projelendi­rildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye