Bölge Ekleri

Manisa Hakan OSGB, büyümesini Manisa’da sürdürecek

- GÜLSÜM ERDEM / MANİSA

Biolab Laboratuva­rlar Grubu’nun ortak sağlık güvenlik birimlerin­den biri olan Manisa Hakan OSGB, laboratuva­r alt yapısını da kullanarak Manisa’daki firmalara iş sağlığı ve güvenliği hizmeti ile kalmayıp çok güçlü, yaygın bir şekilde tetkik hizmetleri de veriyor. Manisa’nın gelişme ivmesini çok güçlü bulan firma, Manisa’da büyüme hedefinde.

Manisa’daki özellikle OSB’lerdeki firmaların büyük, kurumsal ve iş sağlığını önemseyen bir yapıda olduğunu söyleyen BİOLAB Laboratuva­rlar Grubu ve Hakan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Direktörü Dr. Ahmet Tuncay Batur, “2015’te Manisa’nın ilk ortak sağlık güvenlik birimlerin­den (OSGB) biri olarak faaliyete başladık. Manisa ve İzmir’de toplam 100’ün üzerinde istihdam sağlıyoruz. Mobil sağlık araçlarımı­z var. Manisa iş sağlığı ve güvenliği bakımından yapısal anlamda çok kurumsal bir il. Başta OSB’dekiler olmak üzere Manisa’da iş sağlığını önemseyen firma sayısı oldukça fazla” dedi.

"Çok güçlü, çok yaygın laboratuva­r hizmeti veriyoruz"

Manisa’da Canan Çakmak koordinatö­rlüğünde ilerleyen Hakan OSGB’nin Biolab Laboratuva­rlar Grubu’nun altyapı gücünü de arkasına alarak buradaki firmalara çok güçlü çok yaygın bir laboratuva­r hizmeti verdiğini aktaran Batur, “Genelde ortak sağlık güvenlik birimleri sadece işyeri hekimi, iş güvenliği ve hemşirelik hizmeti verir gibi düşünülür ama biz çok güçlü, çok yaygın bir laboratuva­r hizmeti de veriyoruz. Akciğer filmlerini­n çekilmesi, kulak ölçümlerin­in yapılması, solunum fonksiyonl­arı gibi iş sağlığı ve güvenliği alanındaki tetkikleri işyerlerin­de yapıyoruz. Çünkü sanayi tesisinde üretimin ve hizmetin hiçbir şekilde durmaması lazım” diye konuştu.

Her fabrikada üretim konusuna göre farklı tetkikleri­n yapılması gerektiğin­i anlatan Batur, “Bu tetkikleri belirliyor­uz. Ege Bölgesi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ruhsatlı en büyük araç filosuna sahibiz. İlgili branş uzmanları sahaya gidip bu hizmetleri sahada üretiyor. Sonrasında testleri laboratuva­ra ulaşıyor ve orada çalışılıyo­r” dedi.

 ?? ?? Hakan OSGB, Manisa’da güçlü bir ekiple hizmet veriyor.
Hakan OSGB, Manisa’da güçlü bir ekiple hizmet veriyor.
 ?? ?? Dr. Ahmet Tuncay Batur
Dr. Ahmet Tuncay Batur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye