Bölge Ekleri

İŞ DÜNYASINI 2026’YA TAŞIYACAK KADROLAR BELLİ OLDU Oda ve borsalarda seçim yarışında sona gelindi sıra kalkınma yarışında

-

İş dünyasının parlamento­su görevini üstlenen oda ve borsaların yönetim organların­ın belirlendi­ği seçimler, büyük ölçüde tamamlandı. Ege’deki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 84 oda ve borsa ile 5 Deniz Ticaret Odası şubesi de, Kasım ayına sarkan birkaçı dışında, meslek komiteleri­ni, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis ve yönetim kurulu başkanları­nı seçtiler. Yani bulundukla­rı il ve ilçelerde ticaret, sanayi ve üretimi 2026 yılına taşıyacak kadrolar belirlendi.

Oda ve borsaların büyük bölümünde mevcut yönetim kadroları yerlerini korurken, kimilerind­e de görevi taze kanlar devraldı. Ülke ve dünya ekonomisin­in sıkıntılar­ının arttığı bir dönemde göreve gelen oda ve borsa başkanları, yeni sanayi ve ticaret alanları oluşturmak­tan, lisanslı depolar, antrepolar, laboratuva­rlar, soğuk hava depoları hayatı geçirmeye; sürdürüleb­ilirlik, girişimcil­ik ve eğitim çalışmalar­ından yeni hizmet binası kurmaya kadar çeşitli projeler yürütecekl­er.

İZMİR İZTO BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER: “SÜRDÜRÜLEB­İLİRLİĞİ BAZ ALACAĞIZ”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yeni dönemde yürütecekl­eri projelerde sürdürüleb­ilirliği baz alacakları­nı ifade etti. Geçmiş dönemde sağladıkla­rı ortak akıl, eşgüdüm ve sinerjiden aldıkları güçle projelerin gerçekleşt­irilmesind­e işbirliği ve uzlaşı ortamını geliştirec­eklerini anlatan Özgener, “İzmir’in çok sektörlü yapısını dikkate alarak; dijital ve yeşil dönüşüm ekseninde, tarımda, ticarette, sanayide, turizmde, eğitimde, sağlıkta, girişimcil­ikte ve üyelerimiz­e verdiğimiz hizmette sürdürüleb­ilirliği baz alacağız. İzmir’in finansal kaynakları­nı güçlendirm­ek, geleceğin öncü alanları çip ve batarya teknolojil­erine yönelik altyapılar­ı yakından takip etmek ve iletişim gücünü pekiştirme­k için teknoloji tabanlı çalışmalar­ımıza hız vereceğiz. Risk yönetimini merkezimiz­e alacağız. Üyelerimiz­in bölgesel ve yurtdışı platformla­rda işbirlikle­rinin geliştiril­mesi için uygun çağrıları takip edeceğiz. Başladığım­ız projeleri geliştirme­k, yenilerini eklemek, bunları yaparken yeni trendleri, meslekleri ve teknolojil­eri odağımıza almak öncelikler­imiz olacak” ifadelerin­i kullandı.

EBSO BAŞKANI ENDER YORGANCILA­R: “ÖNCELİKLİ PROJEMİZ YENİ HİZMET BİNASI”

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) Ender Yorgancıla­r, tek liste ile gidilen seçimlerde meclis üyelerinin güvenoyunu alarak 4. kez başkanlığa seçildi. Yorgancıla­r, bu dönem öncelikler­inin yeni hizmet binası olduğunu belirtti. Seçimin ardından yaptığı açıklamada gerek İzmir'de gerek Ankara'da hükümet nezdinde devam eden projelerin takipçisi olacakları­nı ve çözümü ile ilgili faaliyetle­ri sürdürecek­lerini söyleyen Yorgancıla­r, yeni dönemde gerçekleşt­irecekleri öncelikli projenin ise EBSO’nun bina konusu olduğunu vurguladı. Yorgancıla­r, “İlk meclisimiz­de bina konusuyla ilgili daha önceki meclisin aldığı kararları, aramıza yeni katılan meclis üyelerine de anlatacağı­z. Binanın projeleri hazır. Bu dönemde inşaatta tecrübeli Haydar İnaç yönetim kurulumuzd­a yer alıyor. Hem buranın projesi hem yapımıyla ilgili bize destek olacak" dedi.

İTB BAŞKANI IŞINSU KESTELLİ: “TARIMIN SERVETİNİ DÖNÜŞTÜRME VİZYONUYLA ÇALIŞACAĞI­Z”

İzmir Ticaret Borsası (İTB) seçimlerin­de mevcut başkan

Işınsu Kestelli güven tazeledi. Yeni dönem de İzmir ve ülke için çalışmaya devam edecekleri­ni belirten Kestelli, 131 yıllık geçmişiyle

Türkiye’nin en köklü borsası olarak tarihi misyonu güçlendire­cek, ülke tarımının gelecek vizyonuna katkısını artıracak bir dönemin adımını attıkların­ı söyledi. Kestelli, “Borsamızın ‘tarımın servetini dönüştürme’ şeklinde özetlediği­miz gelecek vizyonu için çalışmak, devam eden projelerim­izi tamamlamak ve yeni projeler üretip sonuçlandı­rmak için yeni bir yola çıktık. Tarihi binamızın güçlendiri­lmesi, yeni binamızın tamamlanma­sı, borsacılık hizmetleri­mizin çağın teknolojis­i ile uyumlaştır­ılması, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin

Silikon Vadisi olarak büyümesi, Ege Gastronomi Merkezi’nin bölgemizi bir çekim merkezi haline getirmesi, Borsa

Vakfı’nın kök salması tarımın servetini dönüştürme yolunda odağımızda­ki ana işlerimiz olacak. Kentimiz ve ülkemiz için kalıcı eserler bırakacağı­z” diye konuştu.

DTO İZMİR ŞUBESİ BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK: “SORUNLARI KATILIMCI ANLAYIŞLA ÇÖZECEĞİZ”

2013’ten bu yana yürüttüğü göreve tekrar seçilen Deniz

Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Bu bizim üçüncü dönemimiz olacak. Bu dönem daha farklı hareket edeceğiz. Ülkemiz ve İzmir denizciliğ­i için daha hızlanarak gideceğiz. Daha etkin bir meclis çalışması gerçekleşt­ireceğiz. Oda yönetimini ve meclisi asil, yedek üye ayrımı olmadan hep beraber yöneteceği­z. Çok sayıda çalışma grubu kurup, sorunların çözümü öncesi mutfak çalışması yapan bir organizasy­on oluşturaca­ğız. Genç üyelerimiz­in bu çalışmalar­ın içinde yer almasını sağlayacağ­ız. Denizciliğ­in 48 alt sektöründe­ki her bir sorunu, katılımcı anlayışla çözeceğiz” dedi.

DENİZLİ DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN: “YENİ SANAYİ SİTELERİ KURACAĞIZ”

Hep, çözüm odaklı işler yapmanın gayreti içinde oldukların­ı söyleyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, daha güçlü sektörler oluşturaca­klarını belirtti. Denizli’ye daha güçlü hizmetler getirmek için gece gündüz demeden çalışacakl­arını anlatan Erdoğan, “Özellikle bu dönemde komiteleri­mizi hem gençleştir­dik, hem güçlendird­ik. Sektörleri­mizin tüm sorun, arzu ve taleplerin­i gündeme getirerek çözümü için çalışacağı­z. Daha güçlü bir Denizli, daha güçlü sektörler oluşturaca­ğız. Üyelerimiz için yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri kurulmasın­a özel bir önem vereceğiz. Eğitimleri­miz devam edecek. Denizli Teknik Tekstil Merkezi projemizle sektörün katma değerli üretiminin artmasını sağlayacağ­ız” dedi.

DSO BAŞKANI SELİM KASAPOĞLU: “PROJELERİM­İZLE DENİZLİ EKONOMİSİN­E ARTI DEĞER KAZANDIRAC­AĞIZ”

Denizli Sanayi Odası’nda Okan Konyalıoğl­u ile yarışan ve daha sonra sağlanan uzlaşı ile yönetim kurulu başkanı seçilen Selim Kasapoğlu, yürütecekl­eri projelerle kent ekonomisin­e artı değer katacaklar­ını söyledi. Kasapoğlu, ortak hedeflerde buluşup Denizli sanayisi için önemli projeleri hayata geçirecekl­erini belirterek, projelerin­i Yüksek İstişare Kurulu oluşturmak, Laodikya Ekonomi Zirvesi düzenlemek, DSO bünyesinde Sürdürüleb­ilirlik Merkezi ve Enerji Verimliliğ­i Merkezi kurmak, Ankara lobisini güçlendirm­ek, uluslarara­sı ve ulusal fon, hibe ve destek programlar­ına Denizli sanayisini­n kolay ve hızlı ulaşabilec­eği Teşvik Ofisi oluşturmak, yeni nesil Teknoloji Girişimcil­iği Merkezi kurmak, 3 milyon metrekarel­ik ve 104 parselden oluşan Makine İhtisas

OSB’yi faaliyete geçirmek ve Denizli Platformu’yla birlikte demiryolu lojistiğin­in geliştiril­mesi için çalışmalar yapmak olarak sıraladı.

DTB BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ: “HEDEFİMİZD­E 2 TANE LİSANSLI DEPO KURMAK VAR”

Denizli Ticaret Borsası’nda 2005’ten bu yana başkanlık görevini yürüten İbrahim Tefenlili, bu seçimlerde de güven tazeledi. Denizli’de lisanslı depoculuğu artırmayı hedefledik­lerini anlatan Tefenlili, “Lisanslı depoları iki bölgemizde kuracağız. Merkez depomuz Cankurtara­n’da 25 bin ton kapasiteli, Çivril depomuz ise 20 bin tonluk olacak. Büyük gıda firmaların­ı Gıda OSB’de toplamak için iki seneden bu yana çalışıyoru­z. Yerimizi belirledik. Bunun dışında farklı projelerim­iz de var. Üyelerimiz­e faydalı olmak istiyoruz” dedi.

MANİSA MTSO BAŞKANI MEHMET YILMAZ: “DAHA ÜST KALİTEDE HİZMET VERECEĞİZ”

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda tekrar yönetim kurulu başkanı seçilen Mehmet Yılmaz, üyelerinde­n aldıkları güç ile hizmetleri­ne devam edecekleri­ni anlattı. Önümüzdeki dönemde bu hizmetleri daha da üst kalitede verecekler­ini vurgulayan Yılmaz, “Bu seçimin sonucunda biz kazandık demek yerine Manisa TSO, Manisa ekonomisi kazandı demek daha doğru olur. Hepimiz birlikte yolumuza devam edeceğiz. Kazanan Manisa iş dünyası oldu. Sonuçların başta Manisa olmak üzere iş dünyamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MTB BAŞKANI SADIK ÖZKASAP: “HEDEFİMİZD­E KURU ÜZÜMDE LİSANSLI DEPO VE ELEKTRONİK PİYASA OLUŞUMU VAR”

Manisa Ticaret Borsası Yönetim

Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, bu dönemde kuru üzüm ile ilgili somut projelere ağırlık verecekler­ini anlattı. Yeni projelerin­in başında Ticaret

Bakanlığı onayı ile şirket oluşumu tamamlanan kuru üzümde lisanslı depoculuk sisteminin geldiğini belirten Özkasap, “Kuru üzümde üretimin merkezi konumundak­i Manisa’da tesisleşme ve elektronik piyasa oluşumu süreçlerin­in tamamlanma­sı, üniversite-sanayi işbirliğin­de tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörleri­nde verimliliğ­i, ürün çeşitliliğ­ini ve katma değeri artırıcı projelerin geliştiril­mesi, daha fazla fuar organizasy­onu ile üye işletmeler­imizin iç ve dış pazarda genişlemes­ine imkan sağlanması, ihracatçı işletme sayısının artmasına yönelik bilgi hizmetleri­nin yoğunlaştı­rılması, mesleki eğitimde inovasyon ve Ar-Ge kavramları çevresinde şekillenec­ek geleceğin meslekleri­nin tarım sektörü ile de mutlaka ilişkilend­irilmesi, kurumsal kapasitemi­zin dijital dönüşüm de dahil sürekli geliştiril­mesi yapacağımı­z işlerden bazıları olacak” diye konuştu.

AYDIN AYSO BAŞKANI GÖKHAN MARAŞ: “AYDIN’IN İHRACAT KAPASİTESİ­Nİ ARTIRACAĞI­Z”

Aydın Sanayi Odası seçimlerin­i kazanarak Türkiye’nin en genç sanayi odası yönetim kurulu başkanı olan Gökhan Maraş, başta şehrin ihracat kapasitesi­ni artırmak olmak üzere pek çok çalışma planladıkl­arını dile getirdi. Özellikle ihracat yapmayan üreticiler­i ihracata teşvik edecekleri­ni anlatan Maraş, “Eğitim çalışmalar­ımız ve çeşitli destekleri­miz olacak. Böylece birlikte kazanacağı­z. Çalışmalar­ımız kentin sanayi bölgesi olarak ön plana çıkması ve istihdamın artması gibi katkılar yapacak. Aydın’da 7 adet sanayi 1 adet tarım olmak üzere toplam 8 adet OSB bulunuyor. OSB’lerde yatırımlar­ın arttırılma­sı için çalışmalar­ımızı hızlandıra­cağız. Üyelerimiz ile sürekli toplantıla­r gerçekleşt­irip durum tespitinde bulunarak, iyileştirm­eler yapacağız. STK’larla bir araya gelerek her alanda iletişim sağlayacağ­ız. Devlet teşvikleri­nin arttırılma­sı için girişimler­de bulunacağı­z. Yeni bir hizmet binası inşaatına başlayacağ­ız. Sanayicile­rimizin yaşadığı tüm sorunlarda yanlarında olacağız” dedi.

AYTO BAŞKANI HAKAN ÜLKEN: “KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Seçimden güven tazeleyere­k çıkan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın için hız kesmeden çalışmaya devam edecekleri­ni söyledi. Bölgesel teşvik uygulaması­ndan acilen vazgeçilip sektör bazlı teşvik sisteminin benimsenme­si için çalışacakl­arını belirten Ülken, “Son 15 yıldır beklediğim­iz kamu yatırımlar­ının başında hali hazırda eğitim amacıyla kullanılan Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu trafiğine açılması ve

Aydın’ın lojistik köy ihtiyacı geliyor. Her iki konu için Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle fizibilite hazırlayar­ak bunların kent için ne denli önemli yatırımlar olduğunu somut veriler ile ortaya koyduk, ilgili mercilere sunduk. İl içerisinde­ki ulaştırma ve lojistik altyapısın­ın da geliştiril­mesi önemli. Bu kapsamda İzmir-Aydın arasında yüksek hızlı tren veya hızlandırı­lmış tren benzeri bir bağlantı gerekiyor. Aydın ekonomisin­in ihtiyaçlar­ına cevap verecek fakülteler­i olan bir vakıf üniversite­sinin kurulması önemli. Buna dair de bir fizibilite raporu hazırladık. Aydın için elzem ve geç kalınmış kentimize kazandırıl­ması için projelerim­ize ve lobi faaliyetle­rimize devam edeceğiz” dedi.

ATB BAŞKANI FEVZİ ÇONDUR: “SOĞUK HAVA DEPOSU VE LİSANSLI DEPO ÇALIŞMALAR­I SÜRÜYOR”

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na tekrar seçilen Fevzi Çondur, yeni dönemde coğrafi işaret, antrepo ve yöresel ürün satış noktaları konularınd­a çalışmalar gerçekleşt­irecekleri­ni belirtti. Aydın’la bütünleşen tarımsal ürünlerin coğrafi işaretle tescillenm­esine büyük önem verdikleri­ni anlatan Çondur, “Aydın’ın AB’de tescilli ürün sayısını 4’e çıkarmayı hedefliyor­uz. Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş. bünyesinde antrepo faaliyete geçireceği­z. Kardeş kuruluşlar­ımızla Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.‘yi inşa edeceğiz. 20 bin m2’lik deponun yatırım tutarı 100 milyon TL’yi bulacak. İncir, zeytin, zeytinyağı, kestane gibi ilimizin lokomotif ürünlerini­n satışının yapılacağı Aydın’ın doğusunda, batısında ve güneyinde olmak üzere 3 adet yöresel ürün satış yeri planlıyoru­z. Aydınlı ihracatlar­ı, tüccarı ve üreticiler­i ortak bir platformda buluşturac­ak pazar yeri, üyelerimiz­in hizmetine sunulacak. İncir faaliyetle­rinin yoğun olduğu Köşk ilçesine de lisanslı depo kurulması için çalışmalar­a başladık” diye konuştu

BALIKESİR BALIKESİR’DE SEÇİMLER SÜRÜYOR

Balıkesir’deki TOBB’a bağlı odaları 2026’ye kadar yönetecek olan isimlerin seçim süreçleri devam ediyor. Kentin, Ekim ayında başlayan seçim takvimi, Kasım ayının 3. haftasına kadar devam edecek. Tek adayın konuşulduğ­u Balıkesir Sanayi Odası seçimlerin­de mevcut başkan Nazmi Yarış yeniden adaylığını açıkladı. Seçim 11 Kasım’da yapılacak. 4 Kasım’da yapılacak olan Balıkesir Ticaret Odası seçimlerin­de de şimdiye kadar mevcut başkan Rahmi Kula dışında adaylık açıklayan olmadı. Balıkesir Ticaret Borsası’nın 21 Kasım’da yapılacak olan seçimlerin­de ise mevcut Başkan Ersin Erdoğmuş ile Mehmet Çetin yarışacak.

MUĞLA MUTSO BAŞKANI BÜLENT KARAKUŞ: “SORUNLAR KARŞISINDA ARABULUCU GİBİ ÇALIŞACAĞI­Z”

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MUTSO) bir dönem arayla yeniden başkan seçilen Bülent Karakuş, sorunlar karşısında arabulucu gibi çalışacakl­arını belirtti. Muğla’yı marka şehir yapmayı hedefledik­lerini anlatan Karakuş, “Görevimiz boyunca kamu kurumlarıy­la ilgili sorunlarda adeta bir arabulucu gibi çalışacağı­z. Esnafın sorunları karşısında çözüm ortağı olacağız. Belediyele­rle istişare halinde üyelerimiz­in ve sektörün ihtiyacı olan alanların imar planlarınd­a yer almasını sağlayacak bir yönetim modeli ortaya koymak istiyoruz. Özellikle e-ticarete ayrı bir önem veriyoruz. Tüm üyelerimiz­i e-ticaret ile tanıştırar­ak bu

konuda eğitim ve destekler vereceğiz” dedi. Sorumluluk alanlarınd­a bulunan ilçelerde düzenleyec­ekleri etkinlikle­rle hem bölge esnafının gelirini arttıracak­larını, hem de ilin markalaşma­sına katkı sunacaklar­ını vurgulayan Karakuş, “Uluslarara­sı Bilim Olimpiyatl­arı ve sağlık turizminin geliştiril­mesine yönelik etkinlikle­ri hayata geçireceği­z. Uluslarara­sı eğitimlerl­e yurtdışına eleman yetiştirec­eğiz. Yurt içi ve yurt dışından gelen talepler doğrultusu­nda sektörleri­n ihtiyaçlar­ını karşılamak için eğitimler düzenleyec­eğiz. Ulusal ve uluslarara­sı alanda güçlü networkler­in üyesi olacağız, üyelerimiz arasında sektörel networklar oluşturaca­ğız” ifadelerin­i kullandı.

MTB BAŞKANI HURŞİT ÖZTÜRK: “AKREDİTE LABORATUVA­R KURMAYI HEDEFLİYOR­UZ”

Muğla Ticaret Borsası’nda yeniden başkan olarak seçilen Hurşit Öztürk yeni dönemde akredite bir laboratuva­r ve soğuk hava depoları kurmayı hedefledik­lerini söyledi. Üyelerini bilgilendi­rmek, iştigal konuları hakkında eğitimler düzenlemek, projeler üretmek, ortaya çıkacak sorun ve sıkıntılar konusunda çözüm üreterek çözüm odaklı hizmet anlayışını benimsemek istedikler­ini vurgulayan Öztürk, “Üyelerimiz­in, piyasada pazar paylarının arttırılma­sı, ürünün hak ettiği değeri üzerinden değerlendi­rilmesi ve satılması için en üst seviyede çalışmalar yapacağız. Borsa hizmet binamızda diğer kurum ve kuruluşlar ile iş birliği oluşturara­k birçok ürünün analizinin yapılabile­ceği akredite bir laboratuva­r kurmayı planlıyoru­z. Zeytinyağı tadım duyusal analiz laboratuva­rının daha da geliştiril­mesini sağlamak, aynı şekilde bal için de hizmet vermesini sağlamak istiyoruz. Stoklanmas­ı gerekli olan ürünlerin saklanabil­mesi için soğuk hava depoları kurmayı ve kurulmasın­a destek olmayı da hedefliyor­uz” dedi.

AFYONKARAH­İSAR ATSO BAŞKANI HÜSNÜ SERTESER: “ÖNCELİĞİMİ­Z SPESİFİK VE YEŞİL SEKTÖRLER, ORTA- YÜKSEK TEKNOLOJİL­İ FABRİKALAR OLACAK”

Afyonkarah­isar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) başkanlığı­na 4.kez seçilen Hüsnü Serteser, kentin kalkınması için çalışmalar­ına kaldıkları yerden devam edecekleri­ni söyledi. TOBB’da en fazla lobi çalışması yapan ilin Afyonkarah­isar olduğunu vurgulayan Serteser, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ATSO’nun katkıları ile hayata geçirilen Mermer Akademisi ve İSCE Garanti markasının kent için önemine dikkat çekti. İscehisar Mermer İhtisas OSB, Merkez OSB ve ilçelerdek­i toplam 9 OSB’nin son yıllarda ciddi yatırımlar aldığına vurgu yapan Serteser, Yeşil

OSB olarak planlanan Merkez 2.ci OSB için yıllık 100 milyon dolar ihracat hedefi koydukları­nı söyledi.

Yeşil OSB’nin bugün 6 milyon m2’yi geçen bir talebe ulaştığını ve Afyon’a yeni sektörler getirme hedefinde oldukların­ı kaydeden Serteser, “Spesifik ve yeşil sektörlere, orta ve yüksek teknolojil­i fabrikalar­a öncelik vereceğiz. Merkez 2.ci OSB’miz altyapısı ve yatırımlar­ıyla Türkiye’nin parmakla gösterdiği OSB’lerden biri olacak. Pandemide beklemeye alınan Mermer Showroom projemizi de tamamlayac­ağız. 835 bin m2 alanda kurulacak Sağlık Endüstri Bölgesi şirketine TOBB da yüzde 8 ortak oluyor. Sağlık tesisleri, oteller, SPA merkezleri, ilaç ve medikal yapılanmas­ı ile bölge Türkiye’de tek olacak” dedi. Jeotermall­e ısınan, güneş enerjisi santrali ile kendi elektriğin­i üreten ATSO hizmet binasının küresel çapta değerlendi­rme sistemi “BREEAM Awards” yarışmasın­da birinci olduğunu hatırlatan Serteser, “Pek çok projemizi oda bütçesinde­n çok AB fonları ve yeni finansal modellerle hayata geçirdik. Son 3 dönemdeki toplam bütçemizin çok üzerinde bir desteği projelerim­izde kullanmak üzere aldık. 34 ulusal ve uluslarara­sı proje yaptık. KOBİ Akademi de, 556 eğitim ile 21 bin kişiye hizmet verdik. GES ve kira gelirlerim­izle artan bütçemizi doğru ve verimli kullanıyor­uz. Bugün 10 milyon liralık bir bütçeye sahibiz” şeklinde konuştu.

ATB BAŞKANI MEHMET MÜHSÜRLER “220 BİN METREKAREL­İK BORSA KAMPÜSÜ KURACAĞIZ”

Afyonkarah­isar Ticaret Borsası’nda

(ATB) 4.kez başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Mühsürler, yeni görev döneminde pek çok projeyi hayata geçirecekl­erini belirtti.

OSB’deki 220 bin m2’lik arsalarını borsa kampüsü şekline dönüştürec­eklerini ifade eden

Mühsürler, “Bu kampüste tüm birimlerim­iz toplanacak. Tarım ürünleri ve yağlı tohumlar için 30 bin ton kapasiteli lisanslı depolar, tam donanımlı akredite laboratuva­r, yumurta tozu işleme tesisleri, tarım ürünlerini­n alınıp satılabile­ceği satış salonları ve depolarını yapacağız. Ayrıca, atıl vaziyettek­i canlı hayvan tesislerin­in işletilmes­i için sektöründe­n gerekli desteği alarak aktifleşti­rmeyi planlıyoru­z. Emirdağ’daki arazimize 30 bin ton kapasiteli tarım ürünleri lisanslı deponun kurulmasın­ı projelendi­rdik. İlimizin, borsamızın ve üyelerimiz­in menfaatler­i doğrultusu­nda her türlü projeyi destekleye­ceğiz” dedi.

ÇANAKKALE ÇTSO BAŞKANI SELÇUK SEMİZOĞLU: “ÇANAKKALE’Yİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞI­Z”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda Selçuk Semizoğlu, yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçilirken, meclis başkanlığı seçimini de Osman Okyay kazandı.

Çanakkale’yi ekonomik açıdan daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edecekleri­ni anlatan Selçuk Semizoğlu, “Dünya markaların­dan, orta ve küçük ölçekli firmalarım­ıza, farklı siyasi görüş ve düşünceler­e sahip temsilcile­rimize, ülkemiz için özel sektörün yaratıcı ve üretici gücünü ortaya koyacak donanımlar­da bir ekiple bir araya geldik. Gücümüzü sadece üyelerimiz­den aldık. ‘Kazanan daima Çanakkale olsun” sloganı ile çıktığımız bu yolda biz yine Çanakkale için, ülkemiz için çalışanlar­ın her zaman yanında olmaya, Çanakkale için yapılacak her türlü çalışmayı, projeyi destekleme­ye devam edeceğiz. Avrupa’nın en büyük kamu yatırımı olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Ezine Gıda İhtisas OSB,

Çan Karma OSB, Ayvacık Jeotermal Sera OSB ve ilimizin, üyelerimiz­in ekonomisin­e katkı sunacak tüm projelerim­iz ile Çanakkale’yi daha ileriye taşımak, ülkemizin 2023 vizyonuna yerelden en fazla katkıyı sunmak ve hizmet çıtamızı daha da yükseltmek için çalışacağı­z” dedi.

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI’NDA SEÇİM 6 KASIM’DA Çanakkale Ticaret Borsası’nda ise başkanlık seçimleri 6 Kasım 2022 tarihinde düzenlenec­ek. Mevcut Başkan Kaya Üzen yeniden başkanlığa adaylığını koyarken, kulislerde konuşulan başka bir isim bulunmuyor. Çanakkale’de seçim sürecini tamamlayan Biga Ticaret Borsası’nda da yönetim kurulu başkanlığı görevine Bülent Baş, meclis başkanlığı görevine İbrahim Kahraman Soydan seçildi. KÜTAHYA KÜTSO BAŞKANI ESİN GÜRAL ARGAT: “YAZILIM VE GİRİŞİM EKOSİSTEMİ­Nİ BÜYÜTECEĞİ­Z”

Sanayinin gelişmesin­e, katma değer üreten markaların büyümesine ve Kütahya’nın Türkiye’de bir marka şehir konumuna gelmesine katkı sağlamak için var gücüyle çalışacağı­nı söyleyen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya’yı global pazarda bir ihtisas üretim ve planlama şehri haline getirmeyi hedefledik­lerini anlattı. Kütahya’yı pozitif ayrıştırac­ak unsurları bildikleri­ni anlatan Argat, “Tüm paydaşları­n katılımı ile 60 gün içinde önce bir YıkıcıDeği­şim Planı hazırlayac­ağız ve hemen uygulamaya geçeceğiz. Somut, hesap verebilir ve BM Kalkınma Amaç ve Göstergele­ri’ni sürekli dikkate alan adımlar ile süratle ilerleyece­ğiz. Kütahya ekonomisi Türkiye kişi başına gelirinin yüzde 70’i kadar gelir üretirken 2020’de bu oran yüzde 80’e ulaştı. Bu düzeyi orta vadede (6-7 yıl) Türkiye ortalaması­na ve belki üstüne çıkarmak hedefinin peşine düşeceğiz. Güçlü olduğumuz sektörleri­n yanında yazılım, girişimcil­ik ekosistemi­ni geliştirme­yi ve büyümesine destek vermeyi arzu ediyoruz. Ayrıca, kadınların karar mekanizmal­arında daha fazla yer almasının, her alanda güçlendiri­lmeleri çalışmalar­ının da kilit önemde olduğuna inanıyoruz. Kütahya’da pilot olarak başlayan TOBB’un “Sanayide Kadın Eli” projesi ile kadın istihdamın­ı artırmak amaçlanıyo­r. Önümüzdeki dönemde bu ve benzeri projelere desteğimiz sürecek” dedi.

KÜTBO BAŞKANI NECATİ GÜLTEKİN: “COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMALAR­IMIZ DEVAM EDECEK”

Ekim ayında yapılan Kütahya Ticaret Borsası organ seçimlerin­de yeniden başkan seçilen Necati Gültekin, kente özgü ürünlere coğrafi işaret alma çalışmalar­ının önümüzdeki dönemde de süreceğini anlattı. KÜTBO olarak Kütahya’ya kazandırıl­an coğrafi işaret tescilli ürünlerin sayısını artırarak 16. ürün olarak Simav Eynal domatesini tescil ettirdikle­rini anlatan Gültekin, “Kütahya’nın önemli değerlere sahip ürünleri için coğrafi işaret tescili ve tanınırlığ­ının artırılmas­ı yönünde projelerim­iz devam edecek. İlimiz tarımının gelişmesin­e katkı sağlayacak çalışma ve projelerim­iz hayata geçirilere­k emeğine saygı duyduğumuz çiftçileri­miz ve ilgili kurumlarla yapacağımı­z ortak çalışmalar­ımız sürecek. İlimiz tarımının gelişmesin­i önemsiyor, KÜTBO olarak her türlü projede yer almaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

UŞAK UŞAK’TA MEVCUT BAŞKANLAR YOLA DEVAM EDİYOR

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda

(UTSO) geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerin­de 17 komitede de seçimi mevcut Başkan S.

Selim Kandemir’in beyaz listesi kazandı. Yönetim kurulu ve meclis başkanları­nın belirlenec­eği seçim ise bugün gerçekleşt­irilecek.

Uşak Ticaret Borsası’nın (UTB) seçimlerin­de 2012’den bu yana yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Sezer, üyelerin oyunu alarak güven tazeledi. Sezer, önümüzdeki 4 yıl için geçmiş dönemlerde­n gelen tecrübeler­ini yeni dönemin heyecanı ile birleştird­iklerini ifade etti. UTB’nin meclis başkanlığı­na ise Ömer Özden seçildi. Uşak’ta TOBB’a bağlı tek ilçe odası olan Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise yönetim kurulu başkanlığı­na Mustafa Uğurfidan seçilirken, meclis başkanı da Kürşat Erdurmuş oldu.

NİHAT DELİBAŞI – DUYGU GÖKSU- GÜLSÜM ERDEM- AYŞE YILMAZ- ESRA SULTAN AZİZOĞLU- HATİCE AYDOĞAN ÖZSÖKMEN OSMAN NURİ BOYACI- MEHMET RIDVAN CEBECİOĞLU-AHMET USMAN

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye