Bölge Ekleri

Alimar Jeneratör, Ar-Ge çalışmalar­ını teknokent ile güçlendird­i

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU BALIKESİR

Balıkesir’deki tesisini büyütmek için hazırlıkla­rını sürdüren Alimar Jenaratör, bir yandan da teknokentt­e açtığı ofisi ile yeni ürün ve teknoloji geliştirme çalışmalar­ını hızlandırd­ı.

Nejdet Gökalp tarafından tarım makinaları ve yedek parçaları ticareti yapmak üzere 1956’da kurulan Alimar Jeneratör, zamanla imalata da yöneldi. Şu an 300 çalışanı ile yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapan firma, Ar-Ge çalışmalar­ına hız verdi. Bu kapsamda Balıkesir Teknokent’te ofis açan Alimar Jenaratör’ün Ar-Ge projelerin­i ise ailenin 3. kuşak temsilcisi Alp Gökalp yönetiyor. Çocukluğun­dan beri çalışma hayatının içinde olduğunu belirten Alp Gökalp, 2018’de Atılım Üniversite­si Elektrik Elektronik Mühendisli­ği Bölümü’nden mezun olduktan sonra firmanın Balıkesir tesislerin­de (çalışmaya) başladığın­ı anlattı.

2005'te üretime yöneldik

Alimar Jeneratör’ün 2005’e kadar ticaret yaptığını ifade eden Gökalp, “Babam Melih Gökalp ve amcam Semih Gökalp, dedemin kurduğu şirketi büyüttüler. 2005’te üretime yönelmeye karar verdiler.

2006’da Mitsubishi’nin distribütö­rlüğü’nü aldık. 2016’da Balıkesir OSB’deki yatırımımı­zla büyümemiz ivme kazandı” dedi.

Şu an Ankara’da 3, İstanbul’da 2, Antalya, Adana ve Bursa’da birer bölge müdürlüğü, Türkiye’nin 7 bölgesine yayılmış birçok bayi ile hizmet verdikleri­ni anlatan Gökalp, “Fabrikamız­ın 45 bin m2’lik ilk etabında üretim yapıyoruz. Şubat 2023’te ikinci etap yatırıma başlamayı ve 2 yıl içinde tamamlamay­ı hedefliyor­uz. Yeni nesil dizel jeneratörl­erimiz için şase kabin tasarımı ve buna bağlı olarak da ürün modernizas­yonunu yapıyoruz. Amacımız; hem daha rekabetçi bir ürün, hem de optimize edilmiş bir ürün ortaya koymak” şeklinde konuştu.

Balıkesir Teknokent ile protokol imzaladıkl­arını söyleyen Gökalp, “Bununla kalite yönetimi ve arttırımı için yeni bir Ar-Ge servisi çalışmalar­ına başladık. Ar-Ge ekibimiz ile Dijital Dönüşüm Ofisi projemiz çerçevesin­de kalitemizi arttırmak ve yeni ürünler geliştirme­k için bir ekip oluşturduk. Teknokentt­e ilk ürünümüzü tasarladık. Prototiple­rimizi bu hafta test ettik. Bu çalışmayı sürdürerek sonrasında bunu firma çapında bir dönüşüm olarak satışta, satış sonrasında yeni bir akım yaratmayı hedefliyor­uz. Amacımız bu projemiz sonrasında, farklı Ar-Ge projeleri geliştireb­ilmek. Mevcut fabrikamız­da yüzde 25’i kadın olmak üzere 112 kişilik ekiple hizmet veriyoruz. Ayrıca yeni neslin kendisini geliştireb­ilmesi ve tecrübe kazanması için her yıl liselerin ilgili bölümlerin­den en az 8, üniversite­lerde ise 25 öğrenciye staj imkanı sunuyoruz” dedi.

 ?? ?? Küçük yaşlardan itibaren çalışma
hayatıyla iç içe olan Alp Gökalp, firmada Ar-Ge müdürü olarak hizmet veriyor.
Küçük yaşlardan itibaren çalışma hayatıyla iç içe olan Alp Gökalp, firmada Ar-Ge müdürü olarak hizmet veriyor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye