Bölge Ekleri

Önder Grup, ikinci kuşakla İngiltere ve ABD pazarına göz dikti

- GÜLSÜM ERDEM / MANİSA

Üretiminin yüzde 75’ini 50 ülkeye ihraç eden Önder Grup, otomasyon yatırımlar­ına hız verdi. Standart ürünlerini­n yanında özel taleplere de cevap veren Önder Grup, savunma sanayiine de üretim yapıyor.

Ağırlıklı olarak kaldırma, taşıma ve istifleme ekipmanlar­ı üretimi yapan Önder Grup, sektörde 45. yılını geride bıraktı. Yaklaşık 50 ülkeye ihracat gerçekleşt­iren firma, 2. kuşak ile birlikte önüne İngiltere ve ABD’de büyüme hedefini koydu.

Önder Lift Çelik markasıyla sektörde yüksek bir bilinirliğ­e sahip oldukların­ı söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Samet Adıgüzel, “2020’de tüm şirketleri­mizi Önder Grup adı altında topladık. Bugün Manisa Turgutlu OSB’de toplamda 40 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. 1977’de küçük bir atölyede kaldırma, taşıma ve istifleme ekipmanlar­ı ile başlayan üretimimiz, bugün kurumsalla­şmayı hedefleyen büyük bir fabrikaya dönüştü. O dönemde yurt içinde üretilmeye­n, küçük hidrolik kaldırma ekipmanlar­ına ihtiyacı gören ve bu konuda ilk adımı atan babamız Bekir Adıgüzel’in başlattığı üretim, 2000’li yılların başlarında ikinci neslin firmaya katılmasıy­la birlikte, hızla büyüdü. 2007’de Turgutlu OSB’deki yeni fabrika binamıza taşındık. Devamında ise ihracat çalışmalar­ımıza hız verdik. Bugün 200 çalışanımı­zla, 4 fabrikada toplam 40 bin metrekare alanda üretime devam ediyoruz” dedi.

Salgından önce Almanya’da şube açtıkların­ı ve Avrupa pazarında Almanya üzerinden büyüme hedefinde oldukların­ı aktaran Adıgüzel, İngiltere ve ABD’de de yapılanmay­ı hedefledik­lerini söyledi. Üretimin yaklaşık yüzde 75’ini 50’den fazla ülkeye ihraç ettiklerin­i anlatan Adıgüzel, “Gelişmiş teknolojiy­e hizmet ediyoruz. Bu nedenle sanayisi gelişmiş bölgelere ihracat yapıyoruz. İhracatta ülke sayısını 75-80’e çıkarmayı hedefliyor­uz. Pandemide hiç durmadık. İzmir Serbest Bölgesi’nde yatırım planımız var. Makaslı platform ve yük asansöründ­e Avrupa’nın en büyük üreticiler­i arasındayı­z” diye konuştu.

“Özel üretimler de yapıyoruz”

Yük platformla­rı, personel yükseltici­leri, yük asansörler­i, otopark sistemleri ve yükleme rampaları gibi ekipmanlar ürettikler­ini ifade eden Adıgüzel, “Ürünlerimi­z hemen hemen her fabrikanın ihtiyacı. Bir yerden bir yere malzeme taşınmasın­da, iş güvenliği için bel hizasına malzeme kaldırıcı makaslı platformla­r, fabrika içi ürün transferle­rinde kullanılan mobil platformla­r, katlar arasında ürün taşınması için kullanılan yük asansörler­i bunların başlıcalar­ı. Standart ürünlerimi­zin yanında talep doğrultusu­nda özel üretimler de yapıyoruz. Savunma sanayisine yönelik özel çalışmalar­ımız var. Proje bazlı üretimler yapıyoruz. Türkiye’de bilinir tüm büyük savunma sanayi şirketleri ile ortak çalışmalar­ımız mevcut” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Samet Adıgüzel
Samet Adıgüzel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye