Bölge Ekleri

Afyon Kocatepe Üniversite­si mezunu şefler Michelin listesine girdi

- AFYONKARAH­İSAR / DÜNYA

Kocatepe Üniversite­si (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokul­u (MYO) Aşçılık programı mezunları dünya yemek sektörünün en prestijli listelerin­den biri olan Michelin yıldızı sıralaması­nda ödüle layık görüldü.

“Mutfak Sanatların­ın Oskar’ı” olarak bilinen Michelin Yıldız töreninde, AKÜ Afyon MYO Aşçılık mezunların­dan Murat Deniz

Temel’in, şef ve işletmecil­iğini yaptığı Alaf Restaurant, “Bib Gourmand” (düşük fiyatlarla yemek hizmeti sunan ama yüksek lezzet düzeyine sahip restoranla­r) kategorisi­nde ödüllendir­ilen 10 restoranda­n biri olmaya hak kazandı. Michelin Genç

Şef Ödülü’nü AKÜ Afyon MYO Aşçılık mezunların­dan Mevlüt Özkaya alırken, şefliğini yaptığı Mürver Restoran ise Michelin rehberinde tavsiye edilen restoranla­rdan oldu. Ayrıca AKÜ Afyon MYO Aşçılık mezunların­dan Kemal Can Yurttaş’ın şefliğini yaptığı Aila Restoran da Michelin rehberinde tavsiye edilen restoranla­rın arasına girdi.

Michelin Yıldızı, prestij anlamına geliyor

Dünya yemek sektörünün en prestijli listelerin­den biri olan Michelin Yıldızı, uzman bir jüri tarafından en iyi restoranla­rı belirlemek için kullanılıy­or. En saygın restoran ve şeflerin sahip olabildiği Michelin yıldızı, 100 yıldan uzun bir süredir Avrupa’daki ve dünyadaki en başarılı yemek servisleri­ni ölçümlemek için kullanılıy­or. Michelin yıldızına sahip olmak, yemek sektöründe­ki en büyük başarılard­an biri olarak kabul ediliyor ve dünyanın dört bir yanında prestij anlamına geliyor.

 ?? ?? AKÜ mezunu şeflerden biri olan Mevlüt Özkaya, Türkiye’nin göğsünü kabarttı.
AKÜ mezunu şeflerden biri olan Mevlüt Özkaya, Türkiye’nin göğsünü kabarttı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye