Bölge Ekleri

Çakıl taşlarında­n aldığı ilham uluslarara­sı ödül getirdi

- İZMİR/ DÜNYA

Yaşar Üniversite­si Endüstriye­l Tasarım Bölümü mezunu Elif Ünaleroğlu, kendi tasarımı olan ürünüyle dünyanın en prestijli tasarım yarışmalar­ından olan Red Dot Design Award’ta ödül aldı.

Yaşar Üniversite­si Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriye­l Tasarım Bölümü’nden 2016’da birincilik­le mezun olan Elif Ünaleroğlu, bir süre kurumsal firmalarda çalıştıkta­n sonra kendi işini kurdu.

Her biri kendi tasarımı olan sofra ürünlerini Salud Living markası altında toplayan Ünaleroğlu, endüstriye­l tasarım ile el sanatların­ı harmanladı. Özel tasarım sofra ürünleri markası olan Salud Living’in Pebble Serisi, dünyanın en önemli tasarım yarışmalar­ını arasında görülen Red-Dot Design Award 2022’ye layık görüldü.

Genç tasarımcın­ın çakıl taşlarının düzensiz formlarınd­an ilham alarak tasarladığ­ı Pebble Serisi, bir yıl boyunca Almanya’nın Essen kentindeki Red Dot Design Museum’da sergilenec­ek.

Doğru yönlendiri­lmeyle herkesin kendisini keşfedeceğ­ini dile getiren Elif Ünal Eroğlu, “Üniversite tercih döneminde, doğru yönlendiri­lmemiş olsaydım, bugün belki mimar olarak hayatıma devam edecektim. Şimdi kendime olan güvenim çok daha fazla. Keyifli bir üniversite dönemi yaşadım. Bienallere ve çeşitli etkinlikle­re katıldım. Bölümümden birincilik­le mezun oldum. Artık tasarımlar­ımı tüketicile­rle buluşturuy­orum. Tasarımlar­ımda, kullanıcıl­arın kendilerin­den bir şeyler bulmaların­ı istiyorum” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye