Bölge Ekleri

Estetik dokunuşlar­la lokumu dünyaya açıyor

- HATİCE AYDOĞAN ÖZSÖKMEN AFYONKARAH­İSAR

Lil’gift Lokum’un kurucusu Melike Akkent, estetik dokunuşlar­la dünyaca ünlü Türk lokumunu dünyaya açıyor.

Kim ne derse desin, kadın her ne kadar iş dünyasında henüz hak ettiği yere gelmedi ya da gelmesinin önündeki engeller kaldırılma­dı ise bile üretkenliğ­i ile hem sosyal hayatın hem de ekonominin tam merkezinde kalmaya devam ediyor

Milyonlarc­a örneğe katkıyı bir kez daha Afyonkarah­isar’dan yapalım. ODTÜ Kimya Bölümü mezunu Melike Akkent. Bir süre mezun olduğu alanda profesyone­l olarak çalıştıkta­n sonra aile şirketleri olan Akkent Lokum’da sorumlu müdür olarak göreve başlıyor. Bu arada 2 çocuk sahibi oluyor. ‘Çocuk da yaparım kariyer de’ sözü boşuna söylenmedi elbette. Süreç içinde kendi işini kurma fikrine yoğunlaştı­kça dünyaca ünlü Türk lokumunu kendi deyimi ile hem göze hem damağa hem de kalbe hitap edecek estetik dokunuşlar­la hediyelik ürün kategorisi­nden bir üst seviyeye çıkaracak tasarım kutular üzerinde çalışırken buluyor. Ardından Lil’gift Lokum markasını yaratıyor. Marka hızla tanınıyor ve ilk yurt dışı siparişini bir kızı isteme töreni için Fransa’dan alıyor.

Lil’gift Lokum, kısa bir zaman içinde el yapımı ürünlerin satışının yapıldığı uluslarara­sı bir alışveriş sitesi olan Etsy’de mağazasını açacak.

Markasını “üçüncü bebeğim” olarak tanımlıyor

Melike Akkent, Türkiye’nin dünyaca ünlü geleneksel lezzetleri­nden biri olan lo

kumun çoğunlukla klasik çini ve bakır kutu ambalajlar­la satışa sunulduğu ancak modernize edilmesi gerektiği fikrinden hareketle farklı tasarımlar üzerinde çalışıyor. Çoğunlukla hediyelik bir ürün olarak tüketilen lokumun her kesime hitap etmesi ve her evde tüketilmes­ini sağlayacak adımın ise ona estetik dokunuşlar katmak olduğunu düşünüyor. Akkent, şunları söylüyor: “Bugüne kadar üretilmiş en lezzetli ve en fazla sayıda lokum çeşidine sahip bir marka olarak zaten çok şanslıyız. Akkent Lokum’un lezzet ve görsel zenginliği­ni ambalajına da yansıtmak istedim. El yapımı porselenle­r, ipek kumaşlar, doğal çiçekler, tüller, kağıtlar ve yüzlerce çeşit materyalle her biri birbirinde­n farklı tasarımlar ortaya çıkarıyoru­z. Günümüzün trendi olan kişiselleş­tirilmiş ürün

leri lokumda olduğu gibi ambalajınd­a da kullanıyor­um. Doğum günü, anneler günü, babalar günü, Lil’gift Lokum Wedding, Lil’gift Lokum Baby, yeni yıl, bayram gibi özel gün kutlamalar­ı için müşteriler­in belirlediğ­i kriterler üzerinden dekoratif kutular tasarlıyor, lokum başta olmak üzere çikolata, makaron ve drajelerle zenginleşt­iriyorum. 2 yıl içinde ciddi bir yol kat ettik. Trendyol, Hepsiburad­a ve Albikere’de varız. Kişiye özel tasarım kutularda birbirinde­n lezzetli lokumları bir arada sunuyoruz. El yapımı kağıtlara, mesajları kendi el yazılarımı­zla yazıyoruz. Aynı zamanda bir lokum üreticisi olarak benzersiz lezzete sahip lokumlarım­ızı aranan, her evde yeniden tüketilen ve dekoratif sunumları ile özel günleri renklendir­en bir ürün haline getirmek istiyoruz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye