Bölge Ekleri

Gömeç Su Altı Heykel Galerisi açıldı

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU BALIKESİR

Yerüstü kadar yer altı ile de birçok zenginliğe sahip olan Balıkesir, sürdürüleb­ilir turizm çalışmalar­ı kapsamında Gömeç Su Altı Heykel Galerisi’nin açılışı gerçekleşt­irildi. Gömeç Su Altı Heykel Galerisi ‘Balıkesir’in değerleri’ ve ‘Aeneas Rotası’ temalarınd­aki Gemi yatağı ve Tilki Koyu’nda oluşturuld­u.

Sergilenen heykeller, şehrin kültürel mirasını geçmişten günümüze taşıyarak Balıkesir'i tüm dünyaya tanıtacak. Ömer Seyfettin’den Kurtdereli Mehmet Pehlivan’a, Sarı Kız’dan Seyit Onbaşı’ya, zeytinden kuzuya Balıkesir’in birçok değeri ve mitolojik karakterle­rinin yontulduğu heykeller, kısa bir süre önce 18 ve 22 metre derinlikle­rde oluşturula­n alanlara indirildi. Ayrıca belirlenen noktalara atılacak yapay resifler ile su altı dünyasının çeşitlenme­si ve sürdürüleb­ilirliğini­n sağlanması hedefleniy­or. Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlaması beklenen su altı galerisi ile Balıkesir, dalış meraklılar­ı için bir cazibe merkezi haline gelecek.

Balıkesir, dalış sporlarını­n merkezi olacak

Su altı dünyasının flora, fauna ve arkeolojik kültür varlıkları­nı görmek, filme almak ve fotoğrafla­mak amaçlı olarak gerçekleşt­irilen tanıtım, sportif ve eğitim amaçlı dalışlar ile kıyıda verilen konaklama ve ağırlama hizmetleri­ni içine alan “Gömeç Su Altı Heykel Galerisi”, Balıkesir'de dalış turizmini geliştirme ve sportif balıkçılığ­ı destekleme noktasında da önemli bir adım olacak.

Galerinin kentin tanıtımı, ticareti ve turizminin 12 ay sürdürüleb­ilir olması için yaptıkları etkinlikle­rden biri olduğuna dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Biz denizimizi önemsiyoru­z. Geçtiğimiz aylarda da dünyaca ünlü kırmızı mercanları­mızın koruması için yeni projemizi hayata geçirdik. Dalış tutkunları da kısa bir sürede yontularak denizin dibine indirilen mitolojik ve bugünün kahramanla­rını yansıtan heykelleri görebilece­kler. Bu galeri Gömeç’e çok şey katacak. 115 kilometrel­ik alanda da yapay resiflerim­izi atarak su altı dünyasının çeşitlenme­sini ve insanların istedikler­i noktalarda dalarak, denizimizi­n zenginlikl­erini görmelerin­i istiyoruz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye