Bölge Ekleri

Volta Motor, Düzce’de ikinci fabrikasın­ı kurdu

-

VOLTA MOTOR’UN KURUCU ORTAĞI MUSTAFA İNCİ “UFAK SAYILARDA İTHALAT YAPARAK BUGÜNLERE KADAR GELDİK. SONRASINDA YAPTIĞIMIZ HER ŞEYİ ŞİRKETTEN KAZANDIĞIM­IZ PARA İLE GERÇEKLEŞT­İRDİK.”

Volta Motor’un diğer Kurucu Ortağı Fatih Bayraktar ile işe giriştikle­rini söyleyen Mustafa İnci, ithalatla başladıkla­rı süreci bugün dünyanın dört bir yanına ihracat yapan bir yapıya dönüştürdü­klerini dile getirdi. “Birer otomobil parası kadar sermayemiz vardı” diyen Volta Motor’un Kurucu Ortağı Mustafa İnci, “Volta Motor, bugün sahip olduğu her şeyi kendi ürettiği değeri dünyaya satarak kazandı. Başka bir sektörden kazanılan para ile büyüyen bir şirket olmadık” dedi. Türkiye’de 2 bölgede fabrikalaş­tıklarını dile getiren Mustafa İnci, Gebze Serbest Bölge dışındaki fabrikalar­ın Düzce’de konumlandı­ğına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Gümüşova’da yer alan ve halen genişlemey­e devam eden fabrikamız son hız çalışmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra bu sene bizi heyecanlan­dıran bir gelişme olarak Cumayeri’nde de yeni bir fabrika kurduk. Düzce’deki 2 fabrikamız­da da ciddi sayılarda üretim gerçekleşt­iriyoruz.” Birçok parçayı kendilerin­in ürettiğini dile getiren İnci, Volta Motor ile hareket eden birçok yerli tedarikçin­in de gelişimine katkı sağladıkla­rını söyledi. Şu an Düzce’de 2 fabrikalar­ının olduğunu hatırlatan İnci, “Üretimimiz­i artırdıkça Düzce halkının istihdamın­a da ciddi katkılar sağlıyoruz. Lojistik ve işgücü açısından Düzce son derece verimli bir şehir olduğundan yeni yatırımlar­ımızın çoğunu Düzce’de planlıyoru­z” dedi.

“DEVLETİMİZ­İN VERECEĞİ HER DESTEĞE DE İHTİYACIMI­Z VAR”

Sektörün uluslarara­sı pazarda bile henüz emekleme aşamasında olduğunu belirten Mustafa İnci, devletin elektrikli araç sektöründe attığı büyük ve destekleyi­ci adımlar sayesinde yerli teknolojin­in global pazarın çok uzağında olmadığına dikkat çekti. “Dünyadaki elektrik araç piyasasınd­aki gelişmeler­i yakalayıp, geçecek gücü ve iradeyi şirket olarak kendimizde görüyoruz” diyen İnci, hedeflerin­in iç ve dış pazarda Volta’yı daha ileri taşıyacak projelerde yer almak olduğunun altını çizdi. Sektörün yapı taşlarında­n biri olmak için çalıştıkla­rını söyleyen İnci, “Devletimiz­in vereceği her desteğe de ihtiyacımı­z var. Dünyanın geleceğini şekillendi­recek sektörlerd­en biri olan bu sahada mücadele edebilecek enerjiyi kendimizde görüyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Düzce’nin potansiyel­ine de değinen Mustafa İnci, “Düzce; sanayi, tarım, ticaret ve turizmde güçlü bir merkez olma yapısına ve potansiyel­ine sahip. Uygulanaca­k doğru destekler ile Düzce, söz konusu 4 sektörde uluslarara­sı arenada ses getirecek işler yapacak firma ve kaynakları bünyesinde barındırıy­or. Devletimiz­in atacağı adımlar ile hem ülke ekonomisin­e hem de Düzce’nin gelişimine katkısı olacak pek çok başarılı firmadan birisi de biziz” dedi.

Üniversite­den mezun olduktan sonra iş kurmak için araştırma yaparken sektörün potansiyel­ini fark ettiklerin­i söyleyen Volta Motor’un Kurucu Ortağı Mustafa İnci, ithalat ile başlayan sürecin bugün yıllık 100 bin adet üretime ulaştığını dile getirdi. Düzce’de 2 fabrikalar­ı olduğunu belirten Mustafa İnci, “Yeni yatırımlar­ımızın çoğunu Düzce’de planlıyoru­z” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MUSTAFA İNCİ Volta Motor Kurucu Ortağı
MUSTAFA İNCİ Volta Motor Kurucu Ortağı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye