Düzce 2.OSB'deki 11 firma, bin 800 kişiye istihdam sağlıyor
81 hektar üzerine kurulu Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 11 firma, yaklaşık bin 800 kişiye istihdam sağlıyor. Düzce 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş, tesisin butik özellikleri ile Türkiye’de örnek olduğunu belirtti.
Sanayicinin Düzce’ye olan ilgisinin artması ve 1’inci organize sanayi bölgesinin tam doluluğa ulaşması sonrası faaliyetlerine başlayan Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi, butik bir yapıda olmasına rağmen Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapıyor. OSB’nin kuruluş aşamasında çok talep gördüğünü söyleyen Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş, bugün OSB’de ağırlıklı olarak cam sanayisi, otomotiv yan sanayisi ve solar panel üreticisi firmaların faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Düzce’nin ikinci üretim üssü olarak ifade edilen tesisin 81 hektar üzerine kurulduğunu hatırlatan Kasım Aktaş, OSB’de birbirinden değerli 11 firmanın üretim yaptığını dile getirdi. Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı Düzce 2’nci OSB’de bin 800 kişinin istihdam edildiği bilgisini paylaşan Aktaş, tesisin lokasyon avantajına da dikkat çekti ve şunları söyledi: “TEM otoyoluna bağlantısı 1,5 kilometre mesafede bulunan Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi, katılımcılarına birçok avantaj sunuyor. Yönetim olarak biz de çalışanlara yönelik hizmet kalitemizi sürekli geliştiriyoruz. En önemlisi de faaliyetlerimizi yürütürken doğayı ve çevreyi koruyoruz.”
“OSB OLARAK FİRMALARIMIZA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATIYORUZ”
İklim değişikliği tehlikesini hatırlatan Düzce 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş, yeşil dönüşüme değindi ve bunun bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. Dünyanın geleceği için üretim merkezlerinin daha çevreci olması gerektiğini ifade eden Kasım Aktaş, hem yerel hem küreselde firmaların çevreci üretime yönlendirildiğini ve kanunların da bu yönde olduğunu hatırlattı. Aktaş, “Yeşil dönüşüm mutlak yaşanacak bir süreç. Biz de OSB olarak firmalarımızı buna hazırlıyoruz” dedi. Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi olarak doğal kaynakları verimli kullandıklarını söyleyen Kasım Aktaş, bu konuda riskleri en aza indirmek, firmaların maliyetlerini düşürebilmek, sürdürülebilir fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilmek için iklim değişikliği politikalarıyla uyumlu şekilde çalışmalar yaptıklarını da söyledi.
YEŞİL DÖNÜŞÜM MUTLAK YAŞANACAK BİR SÜREÇ. BİZ DE OSB YÖNETİMİ OLARAK FİRMALARIMIZI BUNA HAZIRLIYORUZ. DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN ÜRETİM MERKEZLERİNİN DAHA ÇEVRECİ OLMAK ZORUNDA... HEM YEREL HEM KÜRESELDE FİRMALAR ÇEVRECİ ÜRETİME YÖNLENİYOR. KANUNLAR DA BU YÖNDE FİRMALARA KILAVUZ OLUYOR.