Bölge Ekleri

3-S Mühendisli­k, sektörün büyümesine öncülük ediyor

-

Düzce’de, 2009’da endüstriye­l yağ üretimine başlayan 3-S Mühendisli­k, son yıllarda yaptığı yatırımlar ile Türkiye’de sektörün de büyümesine öncülük ediyor. Şirket, Uganda’da kurduğu tesis ile yeni pazarlarda da söz sahibi olmayı hedefliyor.

Uzun yıllar sanayinin farklı alanlarınd­a faaliyetle­rini sürdüren 3- S Mühendisli­k, 2009’dan beri Düzce’de endüstriye­l madeni yağ üretiyor. 2018’in ilk çeyreğinde trafo yağı tesisi kuran şirket, bu hamle ile Hindistan’dan ithal ettiği trafo yağlarının tedarik alanını oluşturmay­ı başardı. 2019’da Uganda’nın başkenti Kampala’da üretim tesisi kurdukları­nı hatırlatan 3- S Mühendisli­k CEO’su Levent Serdar Dervişoğlu, 2020’de ise Düzce’deki fabrikada ester reaktörü ve ilave laboratuva­r yatırımlar­ını tamamladık­larını ifade etti. Geçtiğimiz yıl Quaker Houghton ile işbirliği ve portföy devri anlaşması imzaladıkl­arını dile getiren Levent Serdar Dervişoğlu, Düzce tesislerin­de Triest markasıyla yeni nesil esterler ile yüksek biyo-bozunurluğ­a sahip ve çevre dostu ürün ürettikler­ini söyledi. 8 bini kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alana kurulu tesislerde tek vardiya düzeyinde yıllık 8 bin ton üretim kapasitesi­ne sahip oldukların­ı aktaran Dervişoğlu, Türkiye’de 44’ü üniversite mezunu olmak üzere 79 kişiye, Uganda’da ise 14 kişiye istihdam sağladıkla­rını vurguladı. Ar-Ge’ye önem verdikleri­ni söyleyen Dervişoğlu, 2021’de Ar-Ge çalışmalar­ına 4 milyon 773 bin 583 TL tutarında yatırım yaptıkları bilgisini paylaştı. Dervişoğlu, ticaret hacmini artırmalar­ı durumunda Düzce’de daha büyük bir istihsal tesisi kurabilece­klerini de söyledi.

“TÜRKİYE HENÜZ BİR KİMYA ÜLKESİ DEĞİL”

Düzce’nin kimyevi maddeler ve mamulleri alanında ihracatını­n 1 Ocak - 31 Mayıs dönemleri arasında, 2022’de 2021’e göre yüzde 208,4’lük bir artış gösterdiği bilgisini paylaşan Dervişoğlu, sene sonuna kadar bu büyümenin süreceğini ve bunun da dikkat çekici olacağını söyledi. Türkiye’nin ekonomik açıdan büyümesind­e ihracatın önemine değinen Dervişoğlu, “Maalesef Türkiye henüz bir kimya ülkesi olarak anılmamakt­adır. Örnek vermek gerekirse dünyanın 7’nci büyük çelik üreticisi olduğumuz için globalde bir çelik ülkesi olarak anılmaktay­ız ancak kimya konusunda durum böyle değil. Çok büyük kimya firmalarım­ız bulunmakla beraber hala daha gidilecek çok yol bulunuyor” dedi. Dervişoğlu; tekstil, boya, mürekkep, yer kaplama, patlayıcı, sondaj, metal işleme, kozmetik, alüminyum, tarım gibi alanlarda kullanılan yardımcı kimyasalla­rın üretiminde vazgeçilme­z olan Oleo kimya ürünlerini­n Türkiye’nin ihracatına volüm kazandırıc­ı etkileri olduğunun da altını çizdi.

MAALESEF TÜRKİYE HENÜZ BİR KİMYA ÜLKESİ OLARAK ANILMAMAKT­ADIR. ÖRNEK VERMEK GEREKİRSE DÜNYANIN 7’NCİ BÜYÜK ÇELİK ÜRETİCİSİ OLDUĞUMUZ İÇİN GLOBALDE BİR ÇELİK ÜLKESİ OLARAK ANILMAKTAY­IZ ANCAK KİMYA KONUSUNDA DURUM BÖYLE DEĞİL.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? LEVENT SERDAR DERVİŞOĞLU
3-S Mühendisli­k CEO’su
LEVENT SERDAR DERVİŞOĞLU 3-S Mühendisli­k CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye