Kuruoğlu, modüler mobilya sektörüne girecek
Yıllık 130 bin metreküpe yakın orman ürünü işleyen, bu kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinden olan Kuruoğlu Kerestecilik, modüler mobilya sektörüne girecek.
Yılda 80 bin metreküp kayın, 30 bin metreküp çam, 10 bin metreküp meşe ve 10 bin metreküp de diğer ağaç türlerinden işlediklerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Refik Kuru, tesislerinden çıkan ürünlerin mobilya ve dekorasyon malzemesi olarak dünyanın her noktasına ulaştığını söyledi. 160 dönümlük alanda faaliyet gösteren Kuruoğlu Kerestecilik, 250’si Düzce’de olmak üzere İstanbul, Safranbolu ve Borçka’daki yerleşkelerinde toplam 400 kişiye istihdam sağlıyor. Refik Kuru, doğrudan kendileri için çalışan alt yükleniciler ile istihdam sağladıkları kişi sayısının 1.000’i geçtiğini söyledi. Tesislerde; 2 pişirme ve 10 kurutma fırını olduğunu söyleyen Refik Kuru, yaptıkları yatırımlara dikkat çekti ve şunları söyledi: “Suyu alınmayan ve doğru şekilde kurutulmayan ahşap verimli olmaz. Doğru işlemlerden geçen bir ahşabın ömrü 30 kar artar. Bu sebepten her sene ortalama 5 milyon Euro yatırım yapıyoruz. Biz en iyi ahşabı üretmek için çalışıyoruz.”
TÜRKİYE’DEN ÇIKAN KÜRESEL MARKA OLMAK İSTİYORUZ
Modüler mobilya piyasasına girecek
DÜNYACA ÜNLÜ MODÜLER MOBİLYA MARKALARINA GÖRE EN BÜYÜK FARKIMIZ ÜRÜNLERDE MASİF PANEL, YANİ GERÇEK DOĞAL AHŞAP KULLANMAK OLACAK. MUTFAK VE BANYO MOBİLYALARI, OTURMA GRUBU, YEMEK VE YATAK ODASININ YANI SIRA ÇEŞİTLİ AKSESUAR GRUPLARINI DA ÜRETECEĞİZ.
leri bilgisini paylaşan Refik Kuru, bu kapsamda tesis yatırımına başladıklarını söyledi. “Dünyaca ünlü modüler mobilya markalarına göre en büyük farkımız ürünlerde masif panel, yani gerçek doğal ahşap kullanmak olacak” diyen Refik Kuru, yatırıma ilişkin şu bilgileri verdi: “Düzce’de kuracağımız tesisin birçok makinesi elimizde olmasına rağmen bu işin bize minimum 5 milyon dolar daha ek yatırım bedeli olacak. Bu yeni tesiste, en az 400 kişiye daha istihdam sağlayacağız. Talebin artması durumunda Düzce Çilimli OSB’de bir tesis daha kuracağız.” Mutfak ve banyo mobilyaları, oturma grubu, yemek ve yatak odasının yanı sıra çeşitli aksesuar gruplarını da üreteceklerini söyleyen
Kuru, perakendede izleyecekleri yol haritasını ise şöyle anlattı: “Düzce ve İstanbul’da mağazalar açacağız ancak asıl satış kanalımız e-ticaret olacak. Şu an ekiplerimiz ABD’de tüm bölgenin talebini karşılayacak büyük bir depo arıyor. Hammaddeyi üreten şirket olarak kendi markamız ile dünya pazarına gideceğiz.” Özellikle ABD pazarında büyümek istediklerini söyleyen Kuru, Londra’da da bir mağaza düşündüklerini ifade etti. Kuru, gelen talep doğrultusunda Türkiye’de de mağazalaşacaklarının altını çizdi ve ekledi: “Amacımız bu ülkeden bir küresel modüler mobilya markası çıkartmak ve ülkeye döviz kazandırmak.” Tüm yatırımları kendi kaynakları ile yaptıklarına dikkat çeken Kuru, sonraki dönemde de sürecin böyle devam edeceğinin altını çizdi.