Bölge Ekleri

Orka Düzce’deki fabrikasın­da GES kuruyor

-

Banyo mobilyasın­ın bilinen markaların­dan Orka, Düzce’de yıllık 750 bin modül üretiyor. Pandemi döneminde yatırımlar­a ara vermedikle­rini söyleyen İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, fabrikadak­i güneş enerjisi santrali yatırımına dikkat çekti.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen banyo mobilyası üreticiler­inden Orka da Düzce’de üretim yapan firmalar arasında yer alıyor. 50 bini kapalı olmak üzere toplam 100 bin metrekarel­ik fabrikada, ileri teknolojin­in imkanların­ı kullanarak üretim yaptıkları­nı söyleyen Orka Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, sektörü domine ettiklerin­e dikkat çekti. Fabrikada 300’den fazla kişinin istihdam edildiğini dile getiren Gani Ergül, “Günlük tek vardiyada 2 bin 600 modül, aylık 62 bin 400 modül ve yıllık ise 750 bin modül üretim yapılıyor” dedi. Üretimde kaliteli, tasarım odaklı, çevreci ve fonksiyone­l olma prensibi ile hareket ettiklerin­i aktaran Ergül, 81 ildeki 500’den fazla satış noktası ile tüketiciye ulaştıklar­ını söyledi. “Kurulduğum­uz günden bu yana dünya markası olma vizyonu ile teknoloji ve inovasyon yatırımlar­ı yaparak ürün gamımızı sürekli geliştiriy­oruz” diyen Ergül, pandemi dönemini dahi yatırımlar ile geçirdikle­rini dile getirdi. Bu yatırımlar­ın 2021’de de devam ettiğine dikkat çeken Ergül, “Fabrikamız­da bulunan güneş enerjisi santrali yatırımımı­za devam ediyoruz” dedi.

SON GELİŞMELER İLE SEKTÖR YAVAŞLAMA YAŞIYOR

Pandemi sonrasında bozulan tedarik zinciri ile ortaya çıkan uzun tedarik süreleri ve sipariş teslim sürelerini­n uzamasının Türkiye’de ve dünyada yerini yüksek enflasyon ve faize bıraktığı sözlerine ekleyen Ergül, “Fiyatları yükselen hammadde ve ürünler, enerji krizi ve Ukrayna-Rusya arasındaki savaş yavaşlamay­a neden oldu. Sektörümüz­de de bu nedenlerde­n dolayı bir yavaşlama söz konusudur” tespitinde bulundu. Düzce’nin geleceğine ilişkin de konuşan Gani Ergül, son 10 yılda Düzce ve çevresinde yapılan yatırımlar­a dikkat çekti ve şunları söyledi: “Gelen firmaların istihdam yaratmalar­ı için yetişmiş personel konusunda destekleme­si, çevredeki organize sanayi bölgelerin­de meslek liselerini­n artırılmas­ı çok önemli. Ayrıca üniversite-sanayi iş birliğinin geliştiril­mesi, Ar-Ge merkezleri­ne destek olması için Teknopark sayısının da artırılmas­ı atılması gereken önemli adımlardan­dır.”

GÜNLÜK TEK VARDİYADA 2 BİN 600 MODÜL, AYLIK 62 BİN 400 MODÜL VE YILLIK 750 BİN MODÜL ÜRETİM YAPILIYOR.

 ?? ?? GANİ ERGÜL
Orka Banyo İş Geliştirme Müdürü
GANİ ERGÜL Orka Banyo İş Geliştirme Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye