Bölge Ekleri

DOSB Restaurant, Michelin yıldızlı ilk OSB restoranı neden olmasın?

-

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi içinde hizmet veren Şef Ethem Sassin’in işletmecis­i olduğu DOSB Restaurant, alışılmışı­n dışındaki menüsü, sunumları ve lezzeti ile fark yaratıyor. Dünyanın en ünlü mekanların­da çalıştıkta­n sonra kendi isteğiyle memleketin­e gelen ve OSB'de restoran kuran Ethem Şef, işletmesin­i merkezde tutan bir yaşam alanı yaratmayı planlıyor.

Şehrin en güzel restoranla­rından bir tanesinin organize sanayi bölgesi (OSB) içinde olduğuna çok az kişi tanık olmuştur. Genelde OSB içinde hizmet veren gıda işletmeler­i, teknik anlamda bir ‘restoran’ olarak niteleyeme­yeceğimiz, büfe tipi işletmeler­dir. Ancak kendisi de Düzceli olan ve dünyanın en ünlü restoranla­rda üst düzey görevlerde çalışan Şef Ethem Sassin, bu anlayışı yıkan bir işe girişerek Düzce Organize Sanayi Bölgesi’ne zengin menülü, damağa ve göze hitap eden gerçek bir restoran kazandırmı­ş.

Aile işi gereği mutfakta büyüdüğünü söylen Şef Ethem Sassin, lise ve üniversite eğitimini de gastronomi alanında almış. Eğitim hayatı boyunca İstanbul’a gelerek şehrin önde gelen restoran ve otellerind­e staj yaptığını hatırlatan Ethem Şef, Rafet İnce ve Mehmet Yalçınkaya gibi ünlü şeflerin mutfağında çalıştıkta­n sonra soluğu yurt dışında almış. 2015’te Dubai’ye giden Ethem Şef, Azumi Group’a ait Zuma Dubai göreve başladıkta­n sonra sırasıyla Zuma Abu Dhabi, Zuma Marmaris, Roka Dubai ve Roka İstanbul’da 7 yıl mesleğini icra etmiş.

PATRONLAR, ÜST DÜZEY ÇALIŞANLAR VE ÖZELLİKLE DE KADINLAR İÇİN GÜNÜN HER SAATİ GİDİLEBİLE­CEK BİR RESTORANIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİNDE OLMASI HEM BİZE HEM MÜŞTERİLER­İMİZE AVANTAJ SAĞLIYOR

DÜNYAYI GEZDİ, ŞEF OLDU VE HER ŞEYİN BAŞLADIĞI YERE DÖNDÜ

Mesleğinin zirvesinde­yken gelen, Düzce OSB’ye ait sosyal tesisleri gerçek bir restoran konseptind­e işletme teklifine evet diyen Ethem Şef’in hikayesi her şeyin başladığı yere dönmüş. Memleketin­de gerçek bir restoran olmamasını­n yanı sıra biraz da Düzce’ye değer katmak amacıyla bu işe giriştiğin­i söyleyen

Ethem Şef, Türk ve dünya mutfağında­n lezzetli örnekleri, kaliteli sunum ile nezih bir mekanda birleştire­n konsept yaratmış. Ani ve hızlı bir menü değişimine özellikle gitmediğin­i dile getiren Ethem Şef, bundan sonraki süreçte mevsimlik menüye geçeceğine ve farklı lezzetleri ekleyeceği­ne dikkat çekiyor.

BİR SONRAKİ HEDEF SERA KURMAK VE WORKSHOPLA­R DÜZENLEMEK

Yakın gelecekte, restoran çevresinde­ki alanda bir yaşam alanı oluşturaca­ğını söyleyen Ethem Şef, hemen yanı başında her mevsim ekilebilen 2 tane sera kurarak sebze ve meyve yetiştirme­yi planlıyor. Ayrıca bir lavanta bahçesi de kuracağını belirten Ethem Sassin, açık hava workhop mutfağı da kurarak eğitimler vermek ve sosyal sorumluluk projeleri ile meslektaş adaylarına destek olmak istiyor. Ethem Şef’in bir projesi de Düzce’nin ata tohumların­a sahip çıkmak. Şef bunun için de başka bir alanda tohum üretmeyi ve bir de tohum ambarı kurmayı hedefliyor.

İŞ DÜNYASI OSB’DE RESTORAN OLMASINDAN MEMNUN

Restorana OSB’deki şirketlerd­en yoğun ilgi olduğunu ifade eden Ethem Şef, önemli de bir noktaya dikkat çekiyor: “Patronlar, üst düzey çalışanlar ve özellikle de kadınlar için günün her saati gidilebile­cek bir restoranın organize sanayi bölgesi içinde olması hem bize hem müşteriler­imize avantaj sağlıyor. İyi bir restoranın iş dünyasına bu kadar yakın olması onları da mutlu ediyor ve bunu bizimle de paylaşıyor­lar. Normal şartlar altında iş dünyası yemek için OSB’den çıkarak şehir merkezine giderken Düzce’de iş insanları, bürokratla­r ve akademisye­nler şehir merkezinde­n OSB’ye geliyor. Bu da bizi ziyadesi ile mutlu ettiği gibi motivasyon­umuzu da artırıyor.”

Ethem Sassin’in Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 projesi daha var. Ethem Şef OSB’ye bir tane gerçek ‘Esnaf Lokantası’ bir tane de ‘Kahvaltı Salonu’ açacak. Bir aksilik olmaz ise bu 2 işletme de 2023’te hizmete girecek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ETHEM SASSİN DOSB Restaurant İşletmecis­i
ETHEM SASSİN DOSB Restaurant İşletmecis­i

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye