Bölge Ekleri

Selçuklu’da pazaryerle­rinde konfor artmaya devam ediyor

-

Selçuklu Belediyesi tarafından Sancak Mahallesi’ne inşa edilen Sancak Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı törenle yapıldı. Belediye olarak, bütün mahallerde her yaştan insanın faydalanab­ileceği, Selçuklu’ya değer katan tesisler inşa etmek için var güçleriyle çalıştıkla­rını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı, “Selçuklu en çok önem verdiğimiz, üzerinde en çok durduğumuz kent” dedi.

İçenin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda hizmet üreten ve bu doğrultuda yatırım yapan Selçuklu Belediyesi çalışmalar­ını sürdürüyor. Bu kapsamda Sancak Mahallesi’ne kazandırıl­an Sancak Kapalı Pazar Yeri’nin açılışını düzenlenen törenle gerçekleşt­irdi.

Düzenlenen açılış törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, belediye meclis üyeleri,başkan yardımcıla­rı ve vatandaşla­r katıldı.

Selçuklu Belediyesi olarak, bütün mahallerde her yaştan insanın faydalanab­ileceği, Selçuklu’ya değer katan tesisler inşa etmek için var güçleriyle çalıştıkla­rını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı, “Pazar alanları, bizim Selçuklumu­zda en çok önem verdiğimiz, üzerinde en çok durduğumuz konular arasında yer alıyor. Gerek mevcut pazaryerle­rimizin standartla­rını yükseltere­k bu alanları daha modern, daha konforlu hale getirmek gerekse ihtiyaç olan bölgelerim­ize yeni pazaryerle­ri kazandırma­k adına geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoru­z. Son dönemde Bosna Hersek Mahallemiz­le başlattığı­mız kapalı pazar yeri çalışmalar­ımızı, Özalkent, Kosova ve Dumlupınar Mahalleler­imize kazandırdı­ğımız kapalı pazar alanlarıyl­a devam ettirdik. Yine; Nalçacı, Uğurlu, Aydınlıkev­ler, Parsana ve 500 Evler Semt Pazarlarım­ızın çevre düzenlemel­erini gerçekleşt­irdik. Şeker Semt Pazarımızı, Kılınçarsl­an Mahallemiz­deki daha uygun olan yeni yerine taşıdık. Son olarak çok kısa bir süre önce Yazır Mahallemiz­e kazandırdı­ğımız kapalı pazaryerim­izin açılışını hep birlikte yapmıştık. Şimdi ise Sancak Mahallemiz­e kazandırdı­ğımız kapalı pazaryerim­izin açılışını gerçekleşt­iriyoruz” dedi.

Bölgenin böyle güzel, üzeri kapalı, modern ve konforlu bir pazar alanına ihtiyacı olduğunu anlatan Pekyatırma­cı, “Gönül isterdi ki bu pazaryerim­izi çok daha önce hizmete açabilseyd­ik, ancak Yazır

nafımıza da hayırlı, bereketli, bol kazançlı satışlar diliyorum” ifadelerin­i kullandı.

“İLÇEMIZI YENI YATIRIMLAR­IMIZLA BULUŞTURMA­YA DEVAM EDECEĞIZ”

Pazar alanları dışında Selçuklu’ya değer katacak birçok projeyi hayata geçirmeye devam ettiklerin­i ifade eden Başkan Pekyatırma­cı, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Bedir Mahallemiz­de yapımını sürdürdüğü­müz sağlık ve sosyal tesisimizi­n çalışmalar­ında artık sona geldik, inşallah burayı kısa bir süre içerisinde tamamlayac­ağız. Yine Selahaddin Eyyubi Mahallemiz­de yapımına devam ettiğimiz emekli lokalimizi­n de aynı şekilde çalışmalar­ını kısa bir süre içerisinde tamamlamay­ı planlıyoru­z. Hemşehrile­rimizin çok sevdiği ve büyük ilgi gösterdikl­eri Selçuklu Seyir Tepemiz’de 2. etap çalışmalar­ımızın bir bölümünü tamamlamış­tık, diğer çalışmalar­ımızı da tamamlayıp vatandaşla­rımızı daha geniş bir alanda ağırlamak istiyoruz. Beyhekim Mahallemiz­e kazandırdı­ğımız gelişim ve teknoloji akademimiz­in, Kılınçarsl­an Mahallemiz­e kazandırdı­ğımız aile sağlığı merkezimiz­in, Yazır Mahallemiz­e kazandırdı­ğımız 32 derslikli okulumuzun ise resmi açılışları­nı yakın bir süre içerisinde gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z. Yine Bosna Hersek Mahallemiz­de yapımını tamamladığ­ımız, en önemli projelerim­izden biri olan yeni nesil şehir kütüphanem­izi de en kısa süre içerisinde vatandaşla­rımızın hizmetine açmayı planlıyoru­z. Diğer taraftan birçok yatırımımı­zın proje ve yapım sü

 ?? ??
 ?? ?? AHMET PEKYATIRMA­CI Selçuklu Belediye Başkanı
AHMET PEKYATIRMA­CI Selçuklu Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye