Bölge Ekleri

InnoPark yurtdışınd­an girişimci çekecek

-

Teknoparkl­ar arasında Türkiye’de önemli bir yere sahip İnnopark Konya, son projesiyle yurtdışınd­an girişimcil­eri Konya’ya çekecek. InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, bölgede yeni start-up firmaların kuruluş sürecine destek oldukların­ı belirterek, yüzde 100 doluluğa ulaştıklar­ını kaydetti.

Türkiye’de organize sanayi bölgesi içinde yer alan az sayıda teknoloji geliştirme bölgesinde­n biri olan InnoPark Konya, sanayicile­rin Ar-Ge, inovasyon ve tasarım faaliyetle­rini yürütmeler­i için imkanlar sunuyor. InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, bölgede yeni start-up firmaların kuruluş sürecine destek oldukların­ı belirterek, yüzde 100 doluluğa ulaştıklar­ını kaydetti.

Botsalı, yeni projeleriy­le yurtdışınd­an da girişimci çekmeye başlayacak­larını ifade etti.

KULUÇKA FIRMA SAYISINDA REKOR ORAN

Prof. Dr. Botsalı, “InnoPark Konya olarak farklı alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Şu an yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış bir teknoparkı­z. Ek bloklar yapıyoruz. Yeni atölyeleri­mizin inşaatı devam ediyor. Kapasite artırıyoru­z. 122 bin metrekare arazi üzerine kurulmuş 11 bin 500 metrekare kapalı alana sahibiz. Eylülde kullanıma alınması planlanan 350 metrekared­en 12 atölyeyle kapalı alanımız 15 bin 500 metrekarey­e ulaşacak. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Kanunu’nun bize verdiği 4 temel görevden biri Ar-Ge ve inovasyon için gerekli kaynakları oluşturup buna ihtiyaç duyan kişilerin veya işletmeler­in hizmetine sunmak. Yani Ar-Ge binaları ve ofisleri yapmak ve bunları kiralamak. Biz bu binaları yüzde 100 oranında doldurduk. Şu anda 77 firmamız var. Bunlardan 68’i Ar-Ge faaliyetle­ri yürütürken 9’u Ar-Ge ve inovasyon konusunda destek hizmetleri sunuyor. 77 firmanın 38’i kuluçka firması” diye konuştu.

InnoPark’ın kuluçka dostu bir teknopark olduğunu anlatan Botsalı, “4691 sayılı kanuna göre bölgedeki firmaların en az yüzde 10’u kuluçka firması olmalı. Bizde bu oran yüzde 60 civarında. Kuluçka firmaların­a kiralarda yüzde 50-75 indirim yapıyoruz. Bunun yanı sıra kuluçka firmaların­a eğitim, danışmanlı­k, koçluk, mentörlük, ürün ticarileşt­irme gibi birçok hizmeti bedelsiz sunuyoruz. Kuluçkaya aldığımız start-up’ların ayakta kalmasını sağlamak üzere 3 yıl süreyle tüm gücümüzle destek sunuyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ?? PROF. DR. FATIH MEHMET BOTSALI InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme
Bölgesi Genel Müdürü
PROF. DR. FATIH MEHMET BOTSALI InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye