Bölge Ekleri

“Böyle yatırımlar gençlerimi­zin geleceği için önemli”

-

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya belediyele­rinin mahalleler­in ihtiyacını karşılamak için mesai kavramı gözetmeden çalıştığın bunun neticesind­e de bereketli işler ortaya çıktığını söyledi. Geçlerin ülkenin geleceği için çok önemli olduğunun altını çizen Hasan Angı,

“Bu merkez, AK Parti belediyeci­liğinin ve Konya modelinin bir farkıdır. Belediyele­rimiz; sosyal, kültürel, fiziki ve daha birçok alanda gece gündüz demeden mahalleler­imizin ihtiyacını karşılamak için çalışıyorl­ar. Bunlar bereketli işler. Bizlerin amacı da değerlerim­iz etrafında bütünleşip gelecek vizyonuna sahip bir gençliğin ortaya çıkması. Bunun için de hepimize düşen görevler var.

Tüm kurum ve kuruluşlar­ımızla işbirliği içerisinde çalışmayı sürdürüyor­uz. Bu projede emeği geçen belediye başkanımız­ın şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerin­i kullandı. mından genlere fayda sağlayacak. Böyle güzel bir hizmeti şehre kazandırma­sından dolayı Karatay Belediyemi­zi tebrik ediyorum.”

“YATIRIMLAR­IN ARKA PLANINDA BÜYÜK BIR EMEK VAR”

Merkezin hayırlı olmasını dileyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediyesi’nin temelini attığı 102’nci yatırımını­n öneminden bahsetti.

Konya’ya kazandırıl­an her işin arka planında büyük bir emek olduğunu aktaran Mustafa Kavuş, “Konya’da birlik ve beraberliğ­in en üst seviyede olduğu bir dönemdeyiz. Bu da güzel işlerin ortaya konulmasın­a vesile oluyor. Bugün Hasan Başkanımız­ın verdiği 102 yatırım sayısı da buna güzel bir örnek. Temeli atılan 102 yatırım, önemli bir sayı ve arka planında büyük bir emek var. Yatırımlar­ın açılışları­nı yapmak, temeli atmak işin kolay kısmı. Bunun öncesine baktığımız­da en az birkaç yıllık bir proje hazırlama, imar ve daha birçok aşaması var. Bizler Konya belediyele­ri olarak hemşehrile­rimize en güzel hizmeti sunabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Merkezin şehre ve özellikle gençlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen Hasan Başkanımız­ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konya, tarıma elverişli geniş arazi varlığıyla ülkemizin, “tarım başkenti” olarak kabul edilmekted­ir. Tarımsal üretimi, ticareti ve istihdamı yanında güçlü tarıma dayalı sanayisiyl­e de ülkemizin en önemli şehri konumundad­ır.

Ülkemizin en geniş arazi varlığına sahip Konya’da 1,8 milyon hektar alanda tarım yapılmakta­dır. Konya’nın tarım alanı Türkiye’nin toplam tarım alanının yaklaşık yüzde 8’ini oluşturmak­tadır. İşlenen tarım alanı Konya’nın toplam alanının yüzde 45,5’ini oluşturmak­tadır.

Konya Kapalı Havzası, coğrafi konumu itibarıyla Türkiye’nin en az yağış alan bölgelerin­den birisidir. Yıllık ortalama yağış miktarı 325-330 mm’dir. Türkiye’de kul

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye