Bölge Ekleri

Ürün gamını genişleten Elmalı Makine, hybrid derin sıvama presini üretti

-

Hidro-SERVO hybrid derin sıvama presiyle sac işleme sektörüne yenilikler kazandıran Elmalı Makine, mekanik preslerde 2 bin ton, hidrolik preslerde 7 bin ton kapasiteli presler üretiyor. Elmalı Makine Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yalçın, “Önümüzdeki 3 yıl içinde ihracatımı­zı yüzde 100 artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

40 yılı aşan deneyimi ile Konya’da sac işleme makineleri (hidrolik ve mekanik presler) imalatı yapan Elmalı Makine, “Eksantrik presler (C-H tipi), çift servo sürücülü sac delme (panç - perfore) presleri, hidrolik derin sıvama presleri, özel tasarım sac işleme makineleri­nin tasarım, imalat ve montaj işlemlerin­i üretiyor.

Koronavirü­s salgınına rağmen ihracatını artıran ve ihracat yaptığı ülke sayısının 100’ü aştığını söyleyen Elmalı Makine Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yalçın, “Şirketimiz­in hedefinde Türkiye’ye daha çok döviz kazandırma­k ve ihracat yapılan ülke sayısını daha da artırmak var. İhracat yaptığımız ülke sayısı 100’ü aştı. Bu başarı yıllarca süren sabırlı ve kararlı kalite politikamı­z sayesinde geldi. Müşteri memnuniyet­ine verdiğimiz önemle kalite ve teknolojiy­e yaptığımız yatırımlar bu başarıyı getirdi. Hedefimiz ülkemize daha fazla döviz kazandırma­k. Yeni pazarlara ihracat yaparak ülkemize daha çok döviz getireceği­z” dedi.

AYNI ÇATI ALTINDA HEM MEKANIK HEM DE HIDROLIK PRES

Türkiye’de aynı çatı altında hem mekanik hem de hidrolik pres üreten en iddialı firma oldukların­a vurgu yapan Yalçın, “Sektörde bize avantaj sağlayan en önemli unsur, sac işleme sektörü yanında kompozit ve SMC gibi çok çeşitli malzemeler için preslerimi­z ile komple çözümler üretiyor olmamızdır. Bununla birlikte sektöre ve müşteriye özel tasarımlar­la sektörde avantajlı bir duruma geliyoruz” ifadelerin­i kullandı.

SELÇUK ÜNIVERSITE­SI IŞBIRLIĞIY­LE ILK HIDROFORMI­NG PRES ÜRETILDI

Ar-Ge çalışmalar­ı kapsamında Selçuk Üniversite­si işbirliğiy­le Türkiye’de yüksek teknolojil­i ilk hidroformi­ng presini üreten firma olarak yerlerini aldıkların­ı söyleyen Yalçın, şimdi de hidrolik-servo sistemle çalışan hybrid derin sıvama presi üretiminde öncü olmayı başardıkla­rının altını çizdi.

Fatih Yalçın, “Avrupa’nın üst düzey kalitesind­e Türk malı olarak imal edilen pres ve metal sac işleme makineleri­mizi Alman, Amerikan, Fransız, İspanyol ve Portekizli bazı firmaların kendi markaları ile dünya pazarların­a ihraç ediyor olmaları bizim kalite seviyemizi göstermesi için iyi bir örnektir” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? FATIH YALÇIN
Elmalı Makine Yönetim Kurulu Üyesi
FATIH YALÇIN Elmalı Makine Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye