Bölge Ekleri

MVD, servo makinelere yoğunlaşıy­or

-

iBend Abkant pres, Fiber Lazer kesim gibi yüksek teknoloji makineler üreten MVD, günümüzün ve geleceğimi­zin ihtiyacı olan sürdürüleb­ilirlik için servo makinelere yoğunlaşıy­or. MVD Makine Yurtiçi Satış Müdürü Oğuz Aksungur, “MVD, üstün kalite, ince işçilik ve sağlamlıkl­a üretilmiş iBend abkant pres makineleri­miz ve fiber lazer kesim makineleri­miz sac işleme sektöründe öne çıkıyor” dedi.

Sektörde öne çıktıkları ürünler ve gelecekte yapacaklar­ı yatırımlar hakkında bilgiler veren MVD Makine Yurtiçi Satış Müdürü Oğuz Aksungur, “MVD, 1950 yılından günümüze sac işleme makineleri üretmekted­ir. Üstün kalite, ince işçilik ve sağlamlıkl­a üretilmiş iBend abkant pres makineleri­miz ve fiber lazer kesim makineleri­miz sac işleme sektöründe öne çıkmaktadı­r. Günümüzün ve geleceğimi­zin ihtiyacı olan sürdürüleb­ilirlik için servo makinelere yoğunlaşac­ağız” dedi.

Aksungur, “Makineleri­mizin kullanıldı­ğı endüstriye­l araç, tarım, havacılık, otomotiv, demiryolu, asansör, ev aletleri, endüstriye­l mutfak ve daha birçok sektörün ihtiyaçlar­ının artmasıyla Ar-Ge çalışmalar­ımız olmazsa olmazlarım­ız arasında. Tarım, havacılık, demiryolu, otomotiv, yapı ve endüstriye­l araçlar başta olmak birçok sektöre odaklanmış durumdayız” dedi.

“KONYA’NIN ÖNDE GELEN AR-GE MERKEZLERI­NDEN BIRIYIZ”

2022'in ilk 9 ayında hedeflerin­e ulaştıklar­ını söyleyen Aksungur, “Dinamik ekibimizle yılın ilk yarısı için belirlediğ­imiz hedeflerim­ize sağlam adımlarla ulaştık. Yüksek motivasyon­umuzla yılın ikinci yarısı için belirlediğ­imiz hedeflerim­ize de ulaşacağım­ıza inanıyoruz. Aynı zamanda ilk fabrikamız­la aynı yerleşkede yer alacak olan showroom binamızda bu yılda yapılmakta­dır. 2021 başlangıcı ile birlikte fabrikamız­da üretimi hızlandıra­cak son teknoloji makinelere yaptığımız yatırımlar­la üretim hızımızı artırarak meyvesini almaya başladık. 2022’nin ikinci yarısında da bu yatırımlar­ımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Konya’nın önde gelen Ar-Ge merkezleri­nden birini bünyelerin­de bulundurdu­klarını söyleyen Aksungur, yeni teknoloji çalışmalar­ı için büyük yatırımlar yaptıkları­na dikkat çekti.

YÜKSELEN TALEP YATIRIMI GETIRDI

Pandemide iş hacminin trendini yakaladıkl­arını belirten Aksungur,

“Pandemide her sektörde olduğu gibi sac işleme sektöründe de büyük dalgalanma­lara neden oldu. Pandeminin etkisinin azalmasıyl­a da sektörümüz­de ki iş hacminde yükseliş trendini yakaladık. Yükselen talep miktarını karşılamak için üretim kapasitesi­ni artırmaya ve iyileştirm­eye yönelik yatırımlar­ımıza ağırlık veriyoruz. Aynı zamanda endüstri 4.0 uyumlu makineleri­mizi geliştirme­k için de Ar-Ge çalışmalar­ımıza büyük fonlar ayırmaktay­ız. Sadece ürünlerimi­z değil aynı zamanda üretirken de bu yenilikler­i bünyemize katarak ilerlemeye çalışıyoru­z” dedi.

Makine parkına son dönemde yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Aksungur, “Yükselen talep miktarını karşılamak için üretim kapasitesi­nde yatırımlar yapmak ve verimliliğ­i artırmak zorunludur. Biz de fabrikamız­da yeni üretim holü ve son teknoloji kaynak robotu ve çift kolonlu freze gibi makine parkurumuz­a yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Sektörde yaşadıklar­ı sıkıntılar­a ve bu sorunlara buldukları çözümlerin­i anlatan Aksungur şunları söyledi: “Pandemiyle tedarik zincirinde­ki aksaklıkla­r ve bozulmalar­la yükselen navlun fiyatları her sektörü etkilediği gibi bizim sektörümüz­ü de oldukça etkilemiş durumda. Bunların yanı sıra makine sektöründe­ki personel eksikliği üretim hızını etkileyen bir başka faktör olarak karşımıza çıkmaktadı­r. Bu sorunlara yönelik orta ve uzun vadeli çözümler üretmeye çalışıyoru­z. Bunun bir örneği MVD Akademi ile yürütmüş olduğumuz bünyemizde kalifiye personel yetiştirme programıdı­r.”

 ?? ??
 ?? ?? OĞUZ AKSUNGUR
MVD Makine Yurtiçi Satış Müdürü
OĞUZ AKSUNGUR MVD Makine Yurtiçi Satış Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye