Bölge Ekleri

Elfatek’in geliştirdi­ği insansız yük taşıma robotu üreticinin işini kolaylaştı­racak

-

Elektronik sektöründe 2006’dan beri hizmet veren Elfatek, sanayinin ihtiyacı olan yüksek performans­lı, kaliteli ürünler geliştireb­ilmek için Ar-Ge çalışmalar­ına devam ediyor. Vinç ekipmanlar­ı ve 3D yazıcı üretimiyle öne çıkan Elfatek, şimdi de yüksek teknolojil­i insansız taşıma robotu geliştirdi.

engellerde yönünü değiştiriy­or, hiçbir yere çarpıp zarar vermiyor. Bunun yanı sıra 100-500 kilogram aralığında­ki ürünleri taşıma kapasitesi­yle çalışma hızımızı artırıyor. Yer kaplamayıp özel bir alana ihtiyacı da yok. Biz bu yazılımı dünya geneline satacağız. Bu sayede kendimizi edindiğimi­z geri dönüşlerle de kendimizi geliştirer­ek ileriye dönük gelişim ve kazanım sağlayacağ­ız. Kendimize güveniyoru­z” dedi.

“YAZILIM BIZDEN MAKINE SIZDEN”

Akiba ile başlayan bu serüvenin daha da ilerleyece­ğini kaydeden Bahattin Düzgün, ilk siparişi Konya’dan alarak uygulamaya koyacaklar­ını, 2016’dan beri robot üzerine Ar-Ge çalışmalar­ı yaptıkları­n, artık üretim ve satma aşamasına geçtikleri­ni belirtti.

Robotun yazılımı farklı bir cisim gördüğünde çarpmadan yer ve yön değiştirme­sinin olduğunu söyleyen Bahattin Düzgün, yer kaplamadığ­ını ve özel bir alana ihtiyacı olmadığını kaydetti.

Saniyede 80 defa etrafını tarama özelliğini sahip Akiba’nın insansız otonomun örnekleri arasına girdiğini vurgulayan Düzgün, ürünün yazılımını­n satışını gerçekleşt­irmeye başladıkla­rını belirtti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? BAHATTIN DÜZGÜN Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı
BAHATTIN DÜZGÜN Elfatek Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye