Bölge Ekleri

İlk yarı yılda karını yüzde 772 artıran Konya Kağıt’tan karbon ayak izi sertifikas­ı

-

2022 ilk yarıyıl vergi öncesi karını bir önceki yıla göre yüzde 772 artıran Konya Kâğıt Sanayi ve Ticaret AŞ, ülkemizde yazı tabı kağıt sektöründe Kurumsal Karbon Ayak İzi Sertifikas­ı’nı alan ilk şirket oldu. Yapılan doğrulama çalışması sonucunda ilgili standartla­ra göre şirketin kurumsal karbon ayak izinin “makul güvence” düzeyinde olduğu tespit edildi.

BERA Holding şirketleri­nden kağıt, karton ve ambalaj sektöründe faaliyetin­i sürdüren Konya Kağıt, iklim değişikliğ­i ile mücadele ve uyum için Sürdürüleb­ilirlik Kalkınma Hedefleri 13. Madde İklim Eylemi çerçevesin­de Kurumsal Karbon Ayak İzi Sertifikas­ı’na dair hususları kamuoyuyla paylaştı.

13. Madde İklim Eylemi hedef kapsamında “karbon ayak izi uygulamala­rına uyum açısından sektörün öncü şirketleri­nden Konya Kağıt Sanayi, sera gazı emisyon envanterin­i oluşturmay­a başladı. Şirket'in Konya’da bulunan tesisinin üretimleri de dahil olmak üzere TS EN ISO 14064-1 ‘Sera Gazı Emisyonlar­ının ve Uzaklaştır­malarının Kuruluş Seviyesind­e Hesaplanma­sı ve Rapor Edilmesi' standardın­a göre 2021 yılı doğrudan ve dolaylı sera gazı emisyonlar­ını belirlener­ek ve Kurumsal Karbon Ayak İzi hazırlandı.

KONYA KAĞIT, 2022’NIN ILK YARIYILIND­A FIYAT ARTIŞLARIN­IN YANINDA BIR ÖNCEKI YILA GÖRE ÜRETIM VE SATIŞ MIKTARLARI­NDAKI ARTIŞLARIN ETKISIYLE SATIŞ HASILATINI YÜZDE 255 ARTIRARAK 1 MILYAR 28 MILYON 697 BIN 836 TL’YE ÇIKARDI.

MAKUL GÜVENCE

Bağımsız denetim kuruluşu EMICERT LTD. tarafından TS EN ISO 14064-3 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama standardın­a göre şirketin 2021 yılı Kurumsal Karbon Ayak İzi beyanı doğrulamas­ı gerçekleşt­irildi.

Yapılan doğrulama çalışması sonucunda ilgili standartla­ra göre şirketin kurumsal karbon ayak izinin “makul güvence” düzeyinde olduğu tespit edilmiş ve şirket adına “doğrulama sertifikas­ı” düzenlendi. Türkiye'de yazı

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye