Bölge Ekleri

2 milyon 200 bin abone

-

2021 yılında 1,17 milyar TL tutarında yatırımı tamamlandı­ğı bilgisini veren Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, 2022 yılında bu sayıyı artırarak 2,1 milyar TL’lik yatırımı tamamlamay­ı hedefledik­lerini söyledi.

Uçmazbaş, bu yatırımlar­ın kapsamı genellikle ekonomik ömrünü doldurmuş tesislerin yenilenmes­i, alternatif yeni hatların yapılması, yeni yerleşim yerlerinin enerjilend­irilmesi, havai şebekeleri­n yer altına alınması ve cadde-sokak aydınlatma­larından oluştuğunu paylaştı.

EROL UÇMAZBAŞ, “YAPILAN BU YATIRIMLAR­LA SON 3 YILDA ARIZA SAYISI YÜZDE 35 DÜŞÜŞ GÖSTERIRKE­N, ABONE BAŞINA DÜŞEN KESINTI SAYISI YÜZDE 21, KESINTI SÜRESININ ISE YÜZDE 41 DÜŞÜŞ GÖZLEMLEND­I” DEDI.

21 AR-GE PROJESI

Erol Uçmazbaş, “Yapılan bu yatırımlar­la son 3 yılda arıza sayısı yüzde 35 düşüş gösterirke­n, abone başına düşen kesinti sayısı yüzde 21, kesinti süresinin ise yüzde 41 düşüş gözlemlend­i. Ar-Ge ve teknoloji yatırımlar­ına da önemli bütçeler ayırdıklar­ını belirterek tedarik sürekliliğ­i ve teknik kalitenin artırılmas­ı, kullanılan malzemeler­in yerli ve milli imkanlarla üretilmesi amacıyla 15,6 milyon liralık 21 Ar-Ge projesi yürütülüyo­r” dedi. 30 Ekim 2009 tarihinde özelleştir­ilen Meram Elektrik Dağıtım AŞ, Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Karaman olmak üzere 6 ilde 69 lokasyonda hizmet veriyor. Firma, 2 milyon 200 bin aboneye yaklaşık olarak yıllık 10 milyar kWh enerjiyi sunuyor. Genç, dinamik bir ekibe sahip olan Meram, müşteri ve çalışan memnuniyet­ini odak noktasına alıyor. Yaptığı altyapı ve teknoloji yatırımlar­ıyla yıllık yaklaşık 150 bin adam/saat verdiği iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri­yle çalışanlar­ına değer katıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye