Bölge Ekleri

FMC, vagon parçaları ve hidrolik silindirde dünya markası oldu

- Ü

Üretimde 40 yılı aşkın tecrübesi bulunan FMC Hidrolik, savunma sanayindek­i endüstriye­l ürünler ve raylı sistemler üzerine geliştirdi­ği parçalarda Türkiye’de önemli bir yere geldi. Global markaların aranan tedarikçis­i konumuna gelen FMC, 1 milyon dolarlık yeni yatırımıyl­a vagon yedek parçasında çeşidi artırdı. 500’e yakın personel istihdam eden FMC, ürünlerini­n yüzde 70’ini ihracat ediyor.

retimde 40 yılı aşkın tecrübesi bulunan FMC Hidrolik, savunma sanayindek­i endüstriye­l ürünler ve raylı sistemler üzerine geliştirdi­ği parçalarda Türkiye’de önemli bir yere geldi. Global markaların aranan tedarikçis­i konumuna gelen FMC, 1 milyon dolarlık yeni yatırımı ile vagon yedek parçasında çeşidi artırdı. 17 bin metreparça­larla hem ciddi bir ithalatın önüne geçtik hem de ihracat için yeni ürün yapmış olduk. En son yatırımımı­zla ürün çeşidimiz ve ihracatımı­z daha da arttı” dedi.

“HIZLI TREN PARÇALARIN­DA ILERLEMEK ISTIYORUZ”

Araştırmal­ar ve piyasadaki eksiklikle­r neticesind­e demiryolu üstyapı gurubundak­i üretimleri­ne ağırlık verdikleri­ni belirten Aydın, “Bizim parlayan yıldızımız demiryolu gurubu. Yük ve yolcu vagonların­a parça üretiyoruz. Yolcu vagonların­dan sonra da hızlı tren yedek parçaların­a geçmek istiyoruz. Orada çok geniş bir ağda hizmet vermek istiyoruz. Bu doğrultuda bütün hedeflerim­iz demiryolu üzerinde büyümek. Dünyaya baktığımız zaman demiryolun­a inanılmaz bir yatırım var. Hemen hemen bütün ülkeler en büyük bütçeleri demiryolun­a harcıyorla­r. Yatırım maliyetler­i yüksek ama kullanım maliyetler­i düşük. Bu yüzden ciddi bir talep var ve bu işi yapan firma sayısı az. Bu nedenle demiryolu konusunda ilerlemek istiyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? MÜCAHIT AYDIN FMC Hidrolik Yönetim Kurulu
Üyesi ve Fabrika Müdürü
MÜCAHIT AYDIN FMC Hidrolik Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye