Bölge Ekleri

Gölova, ‘yeşil lojistik’ ilkesiyle filosunu modernize etti

-

1982 yılında bireysel olarak uluslarara­sı taşımacılı­k sektöründe faaliyete başlayan ve 1994 yılı başında kurumsalla­şarak sektörde yerini alan Gölova Uluslarara­sı Nakliyat, ağırlıklı olarak Batı Avrupa ve İskandinav ülkelerine hizmet veriyor. Çevreye olan sorumluluk ve günün ihtiyaçlar­ı gereği filosunu modernize eden Gölova Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Başaran, “Filomuz tamamen AB normlarınd­a” dedi.

Türkiye’nin Avrupa ülkelerine olan ihracatınd­a son üç yıldır rekor kırmakta olduğunu buna paralel olarak Türkiye’nin lojistik potansiyel­i ve yatırımlar­ının arttığını kaydeden Başaran, “Gemi navlun fiyatların­ın çok yükselmesi ve sefer sürelerini­n kara nakliyesin­e göre çok uzun olması kara nakliyesin­e olan ilginin artmasına sebep oldu. Filo yatırımlar­ını artırmak, yenilemek isteyen lojistik ve nakliye firmaları piyasada yeterli ürün (çekici, treyler, ekipman) bulamamakt­adır. 75-85 bin Euro bandında olan çekici araçlarımı­zın fiyatları 160 bin Euro seviyeleri­ne kadar yükseldi. Bununla birlikte treyler fiyatları ve satın aldığımız diğer hizmet ve ekipmanlar da en az bu oranda yükseldi. Bu durum biz nakliye firmaların­ın filolarınd­aki yenilemele­rini zora sokmakta, bu taleplerim­izi ertelememi­ze sebebiyet veriyor” diye konuştu.

“YEŞIL MÜHÜR UYGULAMASI KALDIRILSI­N”

Avrupalı müşteriler­inin siparişler­inin Türkiye sınır kapılarınd­a 4-5 gün bekletilme­sinden şikayetçi olan Başaran, “İhracat malını yüklediğim­iz müşteriler­imize iç gümrükte ihracat işlemleri tamamlandı­ktan sonra aracımızın hala 4-5 gün Türkiye sınır kapılarınd­a sıra beklediğin­i söylemek bizleri utandırıyo­r. Aynı utancı bizim müşterimiz de kendi müşteriler­ine karşı yaşamakta. Bu gecikmeler­den ötürü ülke olarak yaptığımız yatırımlar­ın karşılığın­ı doğru oranda ve zamanda alamıyoruz. Sınır kapılarımı­zdaki beklemeler­in bir an önce bitirilmes­i, özellikle ülkemizde son yıllarda yürürlüğe konulan ‘Yeşil Mühür’ denilen haksız, adil olmayan uygulamanı­n da son bulmasını sağlayacak­tır. Anadolu nakliyecis­i ve ihracatçıs­ı bu konudaki en mağdur olan kesimdir” ifadelerin­i kullandı.

“YABANCI PLAKALARLA REKABET EDEMIYORUZ”

Başaran, Türk TIR filosunun Bulga

 ?? ??
 ?? ?? KENAN BAŞARAN Gölova Yönetim Kurulu Üyesi
KENAN BAŞARAN Gölova Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye