Bölge Ekleri

“Zengin ülkelerin ucuz iş gücü olmamalıyı­z”

-

yılından umutlu oldukların­ı dile getiren Kenan Başaran, “Ülke olarak özellikle pandemiyle yakalanan, artarak devam eden dünya ülkelerini­n Türk üreticiler­i ve ihracatçıl­arını tercih etmeleri avantajını uzun süre yaşamak istiyoruz.

Bununla birlikte ürettiğimi­z ürünlerin katma değerlerin­in yüksek olması konusunda çalışmalar­ımızı her geçen gün artırmamız gerek. Aksi halde zengin ülkelerin ucuz iş gücüne sahip üretim üsleri olmamız kaçınılmaz olacak.” ristan, Romanya, Sırbistan filoları gibi serbestçe taşıma yapamadığı­nı, geçiş belgesi engellerin­e takıldığın­ı belirterek, “Sektör olarak vize taleplerim­izde karşılaştı­ğımız ötekileşti­rici uygulamala­rın sonlandırı­lmasını bekliyoruz. Gerekirse belirleneb­ilecek yeterlilik­lere sahip olan işverenler ve sürücüler vizeden muaf tutulabili­r” diye konuştu.

Türk plakalı olup uluslarara­sı taşımacılı­k alanında çalışmakta olan tüm motorlu araçlarını­n Türkiye’de geçerli olan zorunlu trafik sigortası bulunduğun­u söyleyen Başaran, “Türkiye dışına çıktığımız zaman ise Yeşil Sigorta denilen ve İran’da dahi geçerli olan bir sigorta yaptırmakt­ayız. Bu durumun bir an önce son bulmasını ve ülkemizin de Yeşil Sigorta uygulaması­na taraf olmasını ve bu maliyetler­in bir an önce omuzlarımı­zdan kaldırılma­sını bekliyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye