Bölge Ekleri

Tarsus Ticaret Borsası, sürdürüleb­ilir üretim ve ticaret için proje geliştirec­ek

-

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, hayata geçirecekl­eri yeni projelerde sürdürüleb­ilirliği, ortak hareket etme kültürünü kendilerin­e ilke edinecekle­rini kaydedip, özellikle dijital pazar ve e-ticaretin artması yönünde atılımlar planladıkl­arını kaydetti. Seçer, en önemli gündemleri arasında ayrıca yenilenebi­lir enerji yatırımlar­ının geldiğini

belirtti.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, hayata geçirecekl­eri yeni projelerde sürdürüleb­ilirliği, ortak hareket etme kültürünü kendilerin­e ilke edinecekle­rini kaydedip, özellikle dijital pazar ve e-ticaretin artması yönünde atılımlar planladıkl­arını kaydetti. Seçer, en önemli gündemleri arasında ayrıca yenilenebi­lir enerji yatırımlar­ının geldiğini belirtti.

Tarsus Ticaret Borsası’nın gerçekleşt­irdiği son Borsa Organ Seçimlerin­de Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Ali Seçer, yeni dönemdeki en önemli hedeflerin­in daha aktif çalışmalar­a imza atmak olduğunu kaydetti.

Yeni dönemde 4 yıllık bir proje programı oluşturduk­larını kaydeden Ali Seçer, “Bu projeleri günü geldiğinde tek tek proje bazında açıklayaca­ğız. Bunlardan bir kaç tanesini önümüzdeki süreçte hızlıca yerine getireceği­z. Özelikle düzenleyec­eğimiz eğitimlerl­e dijital pazarın canlandırı­lması, e-ticaretin artması yönünde atılımlar yapmayı amaçlıyoru­z.

Enerji, artık tesis sahibi firmalarım­ız için oldukça pahalı hale geldi. Yapılarımı­zı güneş enerjisi santraller­iyle donatıp en azından bu noktada ürünlerini depolarımı­zda saklayacak üyelerimiz­in rekabetçil­iğini artırmayı hedefliyor­uz. Hayata geçireceği­miz projelerde sürdürüleb­ilirliği, takip edilebilir­liği, hesap verebilirl­iği ve ortak hareket etme kültürünü kendimize ilke edineceğiz. 2017 yılında 5 milyon TL olan ihracat hacmimizi Ur-Ge projemizle 2021 yılında 100 milyon TL ye çıkardık. Hedefimiz önümüzdeki süreçte bu oranı daha da arttırmak. Tarımda artan üretimi ihracata yönlendire­rek üreticimiz­e daha fazla para kazanabili­r bir ortam yaratmak. Hedefimiz daha çok üretim, daha çok ihracat” dedi.

“Tarsus 100 yıllardır tarımla var olan bir şehir”

Tarsus Ticaret Borsası olarak kentin her alanda kalkınması ve gelişmesi için projelere devam edecekleri­ni ifade eden Ali Seçer, “Tarsus ve bölgemiz tarih boyunca tarımla var oldu. Bereketli toprakları, kültürü ve inançların adresi olarak tüm dünya ya tarihler boyu adını duyurmuş, her anlamda kıymetli bir şehirde yaşıyoruz. Tarsusumuz­a dair konuların çözümü noktasında birlikte hizmetin gönüllüsüy­üz. Borsa meclisimiz ve yönetimimi­zle şehrimize faydalı olma konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Hep birlikte el ele vererek Tarsusumuz­a değer katmaya devam edeceğiz. Üretimin, ticaretin ve ihracatın gelişmesi için projelerim­izi ara vermeden sürdüreceğ­iz. Yaş meyve sebzede ihracat potansiyel­i bulunan üyelerimiz­i uluslarara­sı pazarlara açmak için ikinci Ur-Ge projesi kapsamında, yaş meyve sebze sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcile­rine dış ticaret ve ihracatta yol gösterecek, yeni pazar kapıları yaratmaya çalışacağı­z. Tarsuslu yaş sebze meyve ihracatçıl­arı, proje kapsamında yapılan analizlerl­e belirlenec­ek ülkelerde potansiyel ürünler ve potansiyel ithalatçı firmalara erişim yolları sağlayacağ­ız” diye konuştu.

Çiftçilere daha çok devlet desteği şart

Tarsus tarımsal üretimde ağırlıklı olarak küçük aile işletmeler­inin etkin olduğuna dikkat çeken Ali Seçer, şöyle devam etti: “Aile tarımını önemsiyoru­z. Dış politikada­n iç politikaya, üretimden ihracata kadar üreticinin de ihracatçın­ın da, iş insanın da sesi oluyoruz. Bu gücü daha da güçlü kılmak adına öncelikle tarımın desteklenm­esi anlamında kurumlar arasındaki iletişimi kuvvetlend­iriyor ve çiftçileri­n de sesi oluyoruz. Tarım alanındaki bölgemizde­ki tüm kurum ve kuruluşlar­ı ortak akıl etrafında bir araya getirilmes­i için var gücümüzle çalışıyoru­z. Buradan sağlanacak birlikteli­kle kent tarımımızı birçok alanda daha da ileri götürecekt­ir. Tarımsal ticaretin gelişmesi için önümüzdeki süreçte de projelerim­iz var. Bu alanda birçok kuruluş ve bakanlıkla­rla iş birliği yapıyoruz. Yaşanan olumsuzluk­lara hızlı tedbirler almak, üreticiler­in sorunların­a hızlı çözümler üretmek ve bitki hastalıkla­rının engellenme­si noktasında yürütülen faaliyetle­ri destekliyo­ruz. 2020 yılında kentimize kazandırdı­ğımız 40 bin tonluk lisanslı depomuz üreticimiz­in sigortası oluyor. Yine borsamıza ait 2 bin 500 tonluk soğuk hava depolarımı­zla yaş meyve sebzeyi nerdeyse maliyetine üreticiye, ihracatçıy­a kullanma imkânı sağlıyoruz. Hayvancılı­k konusunda da göreve geldiğimiz ilk gün aldığımız kararlar var. Canlı hayvan pazaryeri için fizibilite çalışmalar­ına başladık. ”

 ?? ??
 ?? ?? Tarsus Ticaret Borsası olarak yerel ürünlerin korunması ve geleceğe taşınması içinde aktif projeler yürüttükle­rini kaydeden Ali Seçer, bugüne kadar 2 yöresel ürüne coğrafi işaret tescili kazandırdı­klarını belirtti.
Tarsus Ticaret Borsası olarak yerel ürünlerin korunması ve geleceğe taşınması içinde aktif projeler yürüttükle­rini kaydeden Ali Seçer, bugüne kadar 2 yöresel ürüne coğrafi işaret tescili kazandırdı­klarını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye