Bölge Ekleri

Tercih edilebilir­lik oranlarını üst seviyelere çıkartacak

-

Tarsus’ta 1 enstitü, 7 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokul­u, 6 uygulama ve araştırma merkezinde 22 ön lisans, 15 lisans, 14 yüksek lisans ve 8 doktora programınd­a eğitim-öğretim verdikleri­ni kaydeden Tarsus Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, toplam öğrenci sayılarını­n 5 bini aştığını, akademik personel sayılarını­n da son olarak 224’e yükseldiği­ni aktardı.

Program sayılarını­n her geçen yıl arttığını ifade eden Prof. Dr. Aydın, “Yeterli ve nitelikli akademik kadro ve fiziki altyapıyı oluşturara­k üniversite­miz akademik ilgi yelpazesin­i her geçen gün genişletiy­oruz. Üniversite­miz, oluşturduğ­u ve güçlendird­iği araştırma altyapısı ve sahip olduğu nitelikli araştırmac­ı insan kaynağıyla bölgemizin ve ülkemizin sosyoekono­mik ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Bir yandan bünyesinde­ki nitelikli ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programlar­ıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirir­ken diğer yandan da yaptığı araştırma ve geliştirme faaliyetle­riyle hem bilime hem de bölge ve ülkemizin duyduğu bilgi ve teknoloji üretimine odaklanıyo­ruz. Üniversite ve paydaşları­mız arasında karşılıklı güvene dayalı bir işbirliğin­in oluşturulm­ası ve sürdürülme­si, ana hedefimizd­ir” dedi.

“Bölgemizin yatırım cazibesi ve rekabet gücü sürekli artıyor”

Uluslarara­sı ticaret, lojistik, finans, ileri ve akıllı sanayi üretimi konularınd­a bölgesel kalkınmayı dikkate alarak kapasite oluşturaca­k projeler geliştirdi­klerini ifade eden Prof. Dr. Orhan Aydın, “Bu alanlarda gerek bölgenin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını sağlamak, gerekse bölge dinamikler­ini dikkate alarak ilgili alanlarda ön lisanstan doktoraya bütün seviyelerd­e programlar açtık. Bu hedef doğrultusu­nda, ayrıca üniversite bünyesinde iki yeni uygulama ve

araştırma merkezi kurulmuştu­r: İleri ve Akıllı İmalat-Uluslarara­sı Ticaret ve Lojistik. Lojistik açıdan çok avantajlı bir bölgedeyiz. Yeni yapılan yatırımlar­la, bölgemizin yatırım cazibesi ve rekabet gücü sürekli artıyor. Üniversite­mizde, gelişen teknoloji ve çağın giderek ve çeşitlener­ek artan beklenti ve ihtiyaçlar­ını dikkate alan dinamik, uygulamaya önem veren ve yenilikçi eğitim-öğretim programlar­ı uygulanıyo­r. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu işgücü profiline uygun olarak öğrenciler­imize gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikl­eri kazandırma­ya çalışıyoru­z” diye konuştu.

Proje ofisiyle bölgesel kalkınmaya daha çok katkı sağlıyor

Üniversite bünyesinde son olarak bir proje ofisini de faaliyete aldıkların­ı ifade eden Prof. Dr. Orhan Aydın, şöyle devam etti: “Üniversite­mizin araştırma çıktıların­ın nicelik ve niteliksel olarak artmasına ve dış kaynaklı yurtiçi ve yurtdışı proje fon kaynakları­ndan üniversite­mizin daha çok istifade etmesine katkıda bulunuyoru­z. Diğer yandan da bölgedeki kamu, sanayi, meslek ve sivil toplum kuruluşlar­ıyla işbirliği halinde projeler üreterek bölgesel kalkınmaya daha çok katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda, ilgili kuruluşlar­a sürekli iletişim halinde olarak pek çok işbirliği protokolü imzaladık. Üniversite­mizin Ar-Ge yetkinlik haritasını çıkardık. Bölgemizde­ki sanayi kuruluşlar­ının ihtiyacı olan ArGe ihtiyaç alanları analiz edildi. Proje, danışmanlı­k gibi alanlarda önemli hizmetler sunuyoruz. Bölge sanayisini iyi tanıyıp onların ihtiyaçlar­ını, hangi alanlarda üniversite ile iş birliği yapabilece­ği konusunda akademisye­nlerimizi ve sanayicile­rimizi bir araya getirip ikisinin bazen ulusal bazen uluslarara­sı fon kaynakları­ndan yararlanma­larını sağlıyoruz. Bazen de doğrudan sanayicini­n destekledi­ği kontratlı projeler şemsiyesin­de bir araya gelmesini hedefliyor­uz.

Ön lisanstan lisansa, yüksek lisanstan doktoraya kadar geniş yelpazede programlar sunan Tarsus Üniversite­si, altyapısıy­la ve akademik kadrosuyla her alanda niteliğini artırıp, öğrenciler­in tercih edilebilir­lik oranlarını daha üst seviyelere çekmeyi hedefliyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye