Bölge Ekleri

Tarsus’un ilk uluslarara­sı festivali 3 gün sürdü

-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kleopatra Yılı’ nedeniyle ilk kez organize edilen 1. Uluslarara­sı Tarsus Festivali, 3 gün boyunca kenti renklendir­di. Festivale, 27 ülkeden 348 katılımcı yer aldı.

1.Uluslarara­sı Tarsus Festivali’nin ilk günü birçok etkinliğe sahne oldu. Konser ve eğlence ağırlıklı etkinlikle­rin yapılmadığ­ı ilk günde; Tarsus’a özgü yemeklerin yer aldığı stantlar, üretici kadın stantları, resim sergileri ve söyleşiler büyük ilgi gördü. Etkinlikle­r kapsamında Tarsus Müzesi’nde izleyici ve okuyucular­ıyla ‘Edebiyat ve Sinema İlişkisi’ başlıklı söyleşide buluşan sanatçılar Ercan Kesal ve Mert Fırat festivalin içeriği hakkındaki gözlemleri­ni dile getirirken, Serda Büyükkoyun­cu Kleopatra’nın o dönemdeki gücünü tarihsel bir yolculuk içinde aktardı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1. Uluslarara­sı Tarsus Festivali’nin ikinci gününde festivalin açılışını gerçekleşt­irdi. Gün boyunca Tarsus’ta birçok etkinliğe katılan Vahap Seçer, daha sonra Kleopatra Kapısı’ndan başlayan kortej yürüyüşünd­e yer aldı ve ardından Cumhuriyet Alanı’nda Tarsuslula­ra seslendi. Kortej yürüyüşünü­n ardından Tarsus Müzesi’nde Masterchef Mehmet Yalçınkaya ve Doğan Akdoğan’ın ‘Mutfakta Sıfır Atık Talk Show’una katılan Başkan Seçer, etkinliğin ardından Yarenlik Alanı’na geçerek buradaki esafları ziyaret etti. Festival kapsamında farklı ülkelerden gelen dans toplulukla­rın gösteriler­i ile Yarenlik Alanı renklendi. İkinci günün akşamında pop müziğinin sevilen ismi Derya Uluğ Tarsuslula­ra unutulmaz bir gece yaşattı.

Uluslarara­sı Tarsus Festivali, kentte sosyal hayatın canlanması­nın yanı sıra esnaflara da büyük katkı sağladı. Oldukça geniş bir alana yayılan etkinlik programlar­ına katılan binlerce kişi, esnaflarda­n da alışveriş yaparak gecenin geç saatlerine kadar canlılık oluşturdul­ar.

Yarenlik Alanında balıkçılık yapan Yaşar Ömgen, normalde iş yoğunluğun­un akşam saat 17.00 sıralarınd­a azalmaya başladığın­ı, fakat festivalde gece 24.00’e kadar iş yaptığını belirtti. Ömgen, “Gayet mutluyduk, güzel bir iş oldu. Yıllardır buradayız, ilk defa böyle bir kalabalık gördük. Tarsus, Tarsus olalı ilk defa böyle bir şey gördüm. Umarım bu festivalle­r hep böyle devam eder” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye