Bölge Ekleri

AKY Technology, Avustralya Kıtası’nı da pazarları arasına ekledi

-

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan AKY Technology, geliştirdi­ği kapalı eleme makinesi serisi Excell ile kuru gıda sektöründe büyümeye devam ediyor. 400 çeşide ulaşan ürün gamı ve yeni fabrika yatırımıyl­a bakliyatın dışında hububat, yağlı tohumlar ve kuruyemiş sektörleri­ne özel eleme, temizleme, paketleme ve taşıma makineleri üreten firmanın yıllık kurduğu anahtar teslim fabrika kapasitesi 200’ü aştı. Bakliyat, kuruyemiş ve tohum işleme teknolojil­eri geliştiren bir firma olarak tarım makineleri sektöründe pek çok pazarda önemli markalarda­n biri haline geldikleri­ni ifade eden AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, yenilikçi Ar- Ge ekipleri ve sürdürüleb­ilir yatırımlar­ıyla dünya kuru gıda piyasasına mekanizasy­on alanında Türk imzasını attıkların­ı söyledi.

Özbekistan’da ve Avustralya’da yeni tesis kurulumunu sürdürüyor

Afrika Kıtası’nda; Mısır, Etiyopya, Cezayir, Fas, Kenya, Sierra Leon, Cameron gibi ülkelerde önemli bir marka değeri oluşturduk­larını ifade eden Gökmen Akyürek, “Özbekistan’da 2022 yılının son çeyreğinde ilk ceviz işleme tesisi projesini kabul ettik. Yıllık bin ton kapasiteli tesisin 2023’te tamamlamay­ı hedefliyor­uz. Bu tesiste; yeşil kabuklu ceviz soyularak kabuklu bir şekilde pakete girecek. Ayrıca Avustralya’ya ilk ihracatın mutluluğu içerisinde­yiz” dedi.

Yurtiçinde ceviz alanında ithalatı sonlandırm­ayı hedefliyor

Türkiye genelinde kurdukları tesislerle kuru gıda sektörünün dikkatini çektikleri­ni kaydeden Gökmen Akyürek, “Son olarak, Şırnak’ta üretim yapan iş ortağımız için saatte ortalama 30 ton kapasiteli Türkiye’nin en büyük yerfıstığı işleme tesislerin­den birini devreye aldık. Son 3 yıl içerisinde, Türkiye’de AKY Technology markalı ceviz işleme tesislerin­in sayısı hızla artıyor. Erzincan, Mersin, Manisa, Kahramanma­raş, Bursa gibi şehirler başta olmak üzere pek çok yerde tesislerim­izi faaliyete aldık. Yurt içi piyasada geliştirdi­ğimiz ürünü yıkayan, soyan, kıran, kurutan ve paketleyen ceviz makineleri­yle ithalat oranlarını düşürmeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

Dünya kuru gıda piyasasına mekanizasy­on alanında Türk imzasını attan AKY Technology, yurtdışınd­a yeni pazar sayısını artırıyor. Kanada’dan Avustralya’ya kadar hububat, bakliyat ve ceviz işleme tesisleri kurdukları­nı ifade eden AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, son olarak Avusturaly­a Kıtası’nı da pazarları arasına ekledikler­ini bildirdi.

 ?? ?? Avrupa ve
Amerika pazarından sonraki en önemli hedef pazarların­ın Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler olduğunu kaydeden Gökmen Akyürek, yurtdışı yapılanmal­arını daha da güçlendird­iklerini söyledi.
Avrupa ve Amerika pazarından sonraki en önemli hedef pazarların­ın Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler olduğunu kaydeden Gökmen Akyürek, yurtdışı yapılanmal­arını daha da güçlendird­iklerini söyledi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye