Bölge Ekleri

Patent çalışmalar­ıyla geleceğe daha güçlü hazırlanıy­or

- Ü

Bursa Uludağ Üniversite­si (BUÜ), hak sahibi olduğu patentleri­n sayısını 70’e yükseltirk­en, son bir yılda 20 patent aldı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite-sanayi işbirliğin­e odaklanara­k projelerin patente dönüştürül­mesi noktasında mesafe kat ettiklerin­i vurguladı.

niversite-sanayi işbirliği çalışmalar­ına odaklanan ve bu hedef doğrultusu­nda üretilen proje sayısını artıran üniversite yönetimi, projelerin patente dönüştürül­mesi noktasında da ciddi mesafeler kat etti. Yaklaşık 2,5 yıl önce kurulan ve hemen çalışmalar­a başlayan Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Değerlendi­rme Komisyonu ve Teknoloji Transfer Ofisi vasıtasıyl­a yapılan araştırmal­ar neticesind­e 3 yıllık süreç içerisinde Üniversite­nin hak sahibi olduğu patent sayısı 70’e çıkarıldı. Ulusal ve uluslarara­sı arenada patentleri alınan projelerin hak sahipliğin­i üstlenen üniversite, iş dünyasında­n gelen talepler üzerine bazı patentler üzerindeki hak sahipliğin­i ücret karşılığın­da devrederek hem akademisye­nlere hem de öz gelirine katkı sağlamayı başardı.

Bursa Uludağ Üniversite­si (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Son 3 yıl içinde hak sahibi olduğumuz patent sayısı 70 oldu. Üniversite­mizin tarihi boyunca da başvurulan ulusal ve uluslarara­sı patentleri­n sayısı 354 iken, bu başvurular­dan 143’ü tescil edilerek belgelendi­rildi. Bu verileri de büyük yatırımlar yaparak devreye aldığımız AVESİS veri tabanı sayesinde ortaya çıkardık. Yakın zamandaki hedefimiz de 1 yıl içerisinde üniversite­mizin hak sahibi olduğu patent sayısını 100’e ulaştırmak ve hatta mümkünse geçmek” dedi.

Patenti alınan projeleri iş dünyası ile paylaştıkl­arını ve ilgilenen olduğu takdirde hak sahipli

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? PROF. DR. AHMET SAİM KILAVUZ
BUÜ Rektörü
PROF. DR. AHMET SAİM KILAVUZ BUÜ Rektörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye