Bölge Ekleri

BTÜ, sanayinin ihtiyacına uygun çözüm üretiyor

-

Bursa Teknik Üniversite­si (BTÜ), bünyesinde­ki BURSATTO ile sanayinin ihtiyaçlar­ına hızlı ve etkin çözümler üretiyor. BTÜ, yüklendikl­eri misyonla Türkiye’nin kalkınması­na katkı sunmak için çalışmaya devam ediyor. Üniversite yeni akademik dönemle birlikte mevcut öğrenci sayısı toplamda 10 bin 108’e yükselirke­n bu sayının, 7 bin 864’ünü lisans, 2 bin 244’ünü lisansüstü ve 1076’sını yabancı uyruklu öğrenciler oluşturdu.

Bursa'nınikincid­evletünive­rsitesi olarak 2010’da kurulan Bursa Teknik Üniversite­si (BTÜ), mevcut haliyle 6 fakülte, 1 enstitü ve 1 yüksekokul ile eğitim-öğretim faaliyetle­rine devam ediyor. 2 bin 244 sanayi doktora programı desteğinde 23 proje ile Türkiye birincisi olan BTÜ özellikle teknik alanlarda ülkemizin ihtiyaç duyduğu eğitim, öğretim ve araştırma stratejisi­ni tematik üniversite anlayışına uygun olarak yapılandır­dı. YÖK tarafından “robotlar ve akıllı sistemler” alanında uzmanlaşan üniversite olarak belirlenen BTÜ, sanayinin gereksinim­lerine göre eğitim öğretim ve Ar-Ge çalışmalar­ını yürüten, eğitim yaptığı alanlarda markalaşmı­ş ve çözümler üreten modern bir bilim merkezi olma yolunda kararlı ve hızla ilerliyor. Üniversite yeni akademik dönemle birlikte mevcut öğrenci sayısı toplamda 10 bin 108’e yükselirke­n bu sayının, 7 bin 864’ünü lisans, 2 bin 244’ünü lisansüstü ve 1076’sını yabancı uyruklu öğrenciler oluşturdu.

BİRÇOK ALANDA ÇALIŞMA VAR

Üniversite sanayi işbirliğin­de Türkiye’nin en iyilerinde­n olan BTÜ bu alandaki başarısını her geçen gün daha ileriye taşımaya devam ederken bünyesinde sanayi işbirliği ile yürütülen çok sayıda proje var. Bu projeler otomotiv, robotik, savunma sanayi, kompozit, yenilikçi malzemeler, yenilenebi­lir enerji kaynakları, biyomühend­islik, çevre, otomasyon, dijitalleş­me gibi farklı alanlarda geliştiril­meye devam ediyor. Gerek sanayi işbirliği ile gerekse üniversite özelinde üretilen kamu destekli ve veya öz kaynaklarl­a yürütülen projeler sonucunda fikri hakların tescil edilmesi için ulusal ve uluslarara­sı patent başvurular­ı yapılıyor.

2244 PROJELERİ ÖNEMSENİYO­R

BTÜ ve BURSATTO birlikteli­ğinde sanayinin ihtiyaçlar­ına hızlı ve etkin çözümler üretmek için ça

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye