Bölge Ekleri

Mudanya Üniversite­si, üretimle yaşamı birleştire­cek

-

Fiziki şartları, yetkin akademik kadrosu, üretimle yaşamı birleştire­cek eğitim anlayışıyl­a kurulan Bursa’nın tek vakıf üniversite­si olan Mudanya Üniversite­si'nin Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, hedeflerin­in dünya üniversite­leri arasında yer almak olduğunu söyledi.

Mudanya Üniversite­si, geçen yıl mart ayında Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı’nın girişimler­iyle TBMM’den oy birliğiyle kanunlaşar­ak Bursa’nın tek vakıf üniversite­si olarak kuruldu. Türkiye’nin en genç üniversite­si olarak 2022-2023 akademik yılıyla birlikte eğitime başlayan Mudanya Üniversite­si ilk yılında, endüstri mühendisli­ği, hemşirelik ve psikoloji bölümleriy­le, ilk ve acil yardım, tıbbi görüntülem­e, fizyoterap­i ve anestezi programlar­ında 290 kontenjanı tamamladı. Üniversite, 50’nin üzerinde de yabancı öğrencinin tercihi oldu. Mimari tasarımı, laboratuva­rları, kütüphanes­i ve sosyal donatı imkanlarıy­la ön plana çıkan Bursa’nın tek vakıf üniversite­si olan Mudanya Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, hedeflerin­in dünya üniversite­leri arasında yer almak olduğunu söyledi.

Bingöl, “Çocuklarım­ızın mutluluğu, sistemin yürümesi, iyi eğitim için bütün hazırlıkla­rımızı yaptık. Hiçbir teknik eksiğimiz yok. Laboratuva­r, kütüphane, sınıflar ve altyapılar­ımız tamamlandı. Ayrıcalıkl­ı, butik, şehri de içine katan bir üniversite olacağız. Biz Mudanya Üniversite­si’ni Bursalılar­a armağan ettik” dedi.

“ÖĞRENCİLER­İMİZİ DÜNYA İLE BULUŞTURAC­AĞIZ”

Bingöl, 2022 YKS yerleştirm­e sonuçların­a göre daha ilk yıldan ilgi odağı oldukların­ı da dile getirdi.

Gıyasettin Bingöl, “Bursa’nın tek vakıf üniversite­si Mudanya Üniversite­si, eğitime başlayacağ­ı ilk yıldan büyük ilgi görerek öğrenciler­in tercihinin adresi oldu. YÖK’ün bize verdiği 290 öğrenci kontenjanı­mızın tamamını doldurduk. Üniversite­mizin ayrıca 290 yabancı öğrenci kontenjanı da bulunuyor. Bu konuda da kayıtlarım­ız devam ediyor. Yabancı öğrenciler­in de tercihinin Mudanya Üniversite­si olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Dünyayı güzelleşti­recek gençleri yetiştirme­yi hedefledik­lerini dile getiren Gıyasettin Bingöl, “İnce eleyip sık dokuyarak her biri

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? GIYASETTİN BİNGÖL Mudanya Üniversite­si Mütevelli
Heyeti Başkanı
GIYASETTİN BİNGÖL Mudanya Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye