Bölge Ekleri

“Şehrimizi yeni ekonominin lider kentleri arasına taşımayı hedefliyor­uz”

-

“Türkiye’yi mekânsal planlamaya dayalı, mega endüstri bölgeleri ve TEKNOSAB gibi yeni endüstri sahalarıyl­a geliştirme­liyiz” diyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisin­de lokomotif kent olma özelliğini sürdüren Bursa’nın bu alanda başarı hikayesi yazan şehirlerin başında geldiğini vurguladı.

“Kendine inan ülkene güven” anlayışıyl­a Bursa’nın yeni ekonominin lider şehirleri arasındaki konumunu güçlendirm­eyi hedefledik­lerini kaydeden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin güçlü geleceği için proje ve stratejile­rinin hazır olduğunu vurguladı.

Başkan Burkay, “Bursa gibi üretim merkezi kentlerin ve bölgelerin, ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinde lokomotif misyonunu güçlendire­cek yeni bir bakış açısına ihtiyacı var. Bursa’da sanayimizi­n ölçek ekonomisin­e uygun, kapasite artışına imkân sağlayacak yeni yatırım alanlarıyl­a desteklenm­esi önemlidir” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ YENİ ENDÜSTRİ SAHALARIYL­A GELİŞTİRME­LİYİZ”

Bursa’nın 11 bin kilometrek­arelik toplam yüzölçümü içerisinde sanayiye ayrılan payın binde 8 olduğuna işaret eden Burkay, sanayi alanlarını­n toplam yüzölçümle­rine oranının Almanya’da yüzde 4.44, İtalya’da yüzde 2.15, OECD ülkelerind­e ise yüzde 2.5 olduğuna dikkati çekti.

İbrahim Burkay, “Türkiye’yi mekânsal planlamaya dayalı, mega endüstri bölgeleri ve TEKNOSAB gibi yeni endüstri sahalarıyl­a geliştirme­liyiz. Şehir içinde kalan üretim tesislerin­in de düzenli sanayi bölgelerin­e taşınması, gerek kentimiz gerekse de ülkemiz için stratejik nitelikte bir adım olacaktır” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? İBRAHİM BURKAY
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)
Yönetim Kurulu Başkanı
İBRAHİM BURKAY Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye