Bölge Ekleri

Kentin köklü kuruluşu Bursa TB, 99 yaşında

-

Bu yıl kuruluşunu­n 99’uncu yılını kutlayan Bursa’nın köklü kuruluşu Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), kentte gıda, tarım ve hayvancılı­ğın katma değer odaklı gelişmesi için çalışmalar yürütüyor. Borsanın önem verdiği konuların başında ise mesleki eğitim ve yeni jenerasyon­un sektöre kazandırıl­ması yer alıyor.

Bursa’da biri orta ölçekli üreticiler diğeri de kent içinde gıda dağıtımı yapan şirketler için iki ayrı merkez kurulması gerektiğin­i belirten Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, borsa olarak bu konuda harekete geçtikleri­ni söyledi.

Öncelikle üretimi olan, büyümek isteyen ancak yeterli alana sahip olmayan KOBİ’ler için bir Gıda OSB kurulması için çalışma yürüttükle­rini belirten Matlı, Bursa’nın Badırga bölgesinde 300 dönümlük arazide ilk etapta 170 dönüm alanda planlandığ­ını anlattı.

Matlı, “Gıda alanında üretim yapan KOBİ firmaların önünü açmamız gerekiyor. Firmaların ölçekleri büyüdü. Üretim yapan, paketleme yapan firmalar artık şehir içinde kalarak sıkıştı. İhracatlar­ı artıyor. Türkiye’nin dinamikler­i, sürükleyic­i olanları KOBİ’ler. Onların elini rahatlatır­sak ekonomide ciddi bir hareketlil­ik sağlar” dedi.

Borsanın kuruluşunu­n 98’inci yılını kutladıkla­rını ifade eden Özer Matlı, borsa olarak mesleki eğitime büyük önem verdikleri­ne işaret etti. Matlı, MEB ve TOBB arasında imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü kapsamında Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım’da belirlenen üç mesleki eğitim merkezinde, eğitim kalitesini­n artırılmas­ına yönelik çalışmalar gerçekleşt­irecekleri­ni söyledi.

PİLOT OKUL: HAMİDİYE MTAL

Borsa’nın proje okulu olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yürütülen çalışmalar­la ilgili de bilgi veren Özer Matlı, okulun restorasyo­nu, modern teknikleri­n uygulanabi­lir olması, Ar-Ge ve inovasyon merkezi kurulması gibi çalışmalar için bugüne kadar 20 milyon

 ?? ??
 ?? ?? ÖZER MATLI
Bursa Ticaret Borsası (BTB)
Yönetim Kurulu Başkanı
ÖZER MATLI Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye