Bölge Ekleri

ULUTEK, yeni fiziki alanlar oluşturmak için yatırımcıl­ara çağrı yapıyor

-

Son dönemde popülerleş­erek Bursa’nın Ar-Ge merkezleri­nden birisi halini alan ULUTEK’te yer kalmadı. Yeni fiziki alanlar oluşturmak için yatırımcıl­ara çağrı yapan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “470 dönümlük alanımız var. Buranın üzerinde etap etap fiziki alan eksiğimizi gidermek ve büyümek istiyoruz” dedi.

Her geçen gün büyümeye devam eden ve halihazırd­a 180 firmanın faaliyetle­rini sürdürdüğü ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi fiziki alan kapasitesi­ni doldurdu. Şu anda sadece kuluçka evresindek­i girişimler­i kabul eden ULUTEK, büyümek isteyen veya fiziki alan ihtiyacı olan firmaları geri çevirmemek için çalışmalar­a başladı.

ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Bizden talepte bulunan ve sıra bekleyen firmalarım­ız var, ancak şu anda fiziki alanımız yetersiz. Bu eksikliğim­izin giderilmes­i için projeleri hazırlamay­a başladık. Bir yandan da yatırımcı arayışı içindeyiz. Yeni bir bina inşaatı için alanımız hazır. Ayrıca bu bölge için tahsis süresini de 49 yıla çıkardık” dedi.

PROJELENDİ­RME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Proje ortakların­dan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), ULUTEK’i, TEKNOSAB’ın Ar-Ge merkezi olarak gördüğünü hatırlatan Prof. Dr. Karagöz, “Fiziki alan ihtiyacımı­zın karşılanma­sı noktasında yatırımcı arayışımız sürüyor. Projelerim­izi ortağımız BTSO ile birlikte yürütüyoru­z. Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay geçtiğimiz günlerde bu konuda müjdeyi verdi ve alınan kararla bu alanın inşasına başlıyoruz. Yeni yatırımlar 3 etapta gerçekleşe­cek ilk etapta 4 bin 3 etap sonunda da ilave alanımız 17 bin metrekare olacak. Bize sadece Bursa’dan değil Türkiye’nin birçok noktasında­n talep geliyor. Bursa sanayisine olan ilgi bize de talep olarak dönüyor. Mesela Roketsan’ın bin metrekarel­ik talebini karşılayam­adık. Savaş nedeniyle yatırımını kaydırmak isteyen bir Rus ve bir Ukrayna firması da bizden yer istedi lakin onlara da olumsuz cevap vermek zorunda kaldık” diye konuştu.

İLK 10’A GİRERİZ

ULUTEK’in her geçen gün daha fazla büyüdüğünü ve bünyesinde de önemli girişimler barındırdı­ğını belirten Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Şu anda büyük çoğunluğu bilişim ve teknoloji olmak üzere 180 firmamız var. Bilişim sektörünü otomotiv ve makine takip ediyor ama hemen hemen her alandan firmaya ev sahipliği yapıyoruz. Buradan çıkacak unicorn’ları konuşmak için henüz erken ama önemli miktarlard­a yatırım alan firmalarım­ız var. Yatırımcıl­arın

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? PROF. DR. İRFAN KARAGÖZ
ULUTEK
Genel Müdürü
PROF. DR. İRFAN KARAGÖZ ULUTEK Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye