Bölge Ekleri

Hanlar Bölgesi’nde 40 yıllık hayal gerçekleşi­yor

-

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hanlar Bölgesi’nin yeniden canlandırı­lması için hayata geçirilen Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi'nde yıkımlar tamamlanıp uygulama başladı. Başkan Alinur Aktaş, projenin Bursalılar­ın 40 yıllık hayali olduğunu söyledi.

Tarih boyunca önemli bir ticaret kenti olan Bursa için hanlar ve bedestenle­r ekonominin nabzını ifade etmekteydi. Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan ticaret bölgesi; 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuyla gelişimini tamamladı. Erken Osmanlı döneminde yapılan 668 yıllık geçmişiyle Hanlar Bölgesi, Bursa'da çarşı yapısının nasıl oluştuğunu göstermesi açısından önemli. Bu bölgede, Koza Han, Fidan Han, Pirinç Han, İpek Han, Emir Han, Geyve Han, Galle Han, Çukur (Kütahya) Han, Kapan Han, Tuz Han'dan oluşuyor.

BURSA’NIN HAYALİYDİ

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de giren bölgenin turizm destinasyo­nunda önemli bir hal alması ve yeniden canlandırı­lması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında harekete geçti. Yıkımların ardından meydan düzenleme çalışmalar­ı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin Bursalılar­ın 40 yıllık hayali olduğunu, hangi siyasi partiden olursa olsun, birçok belediye başkanının bölge ile alakalı hedefleri olduğunu söyledi.

500 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan bölgenin korunması ve

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye