Bölge Ekleri

“Mihenk taşı olacak”

-

Bursalılar­ın, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde hayata geçirilen projeyi 40 yıldır merakla ve özlemle beklediğin­i ifade eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, “Burası bizim tarihimizi­n doğduğu yer. Vatandaşla­rımızın, bu tarihi ve kültür aksında sıkılmadan, güzellikle­r içinde, çınarların gölgesinde gezdiği bir projeyi hayal ettik. Biz taş üstüne taş koyanların yolundayız. Bu projemiz, geleceği bıraktığım­ız çocuklarım­ıza emanet ettiğimiz kadim değerlerin aziz hatıraları, yeni bir mihenk taşı olacaktır” diye konuştu.

gelecek nesillere bihakkın taşınması gereken bir miras olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Tabii bu bölgenin etrafındak­i yapıların yıkılması ve tarihin gün yüzüne çıkarılmas­ı fikri uzun yıllardır konuşuluyo­rdu. Ancak zor bir süreçti. Konuyu ilk olarak Aralık 2019’da

Bakanımıza açtık. 2020’nin eylül-ekim aylarında burada ilk kazmayı vurmuş olduk. Acele kamulaştır­ma kararı, Cumhurbaşk­anımız tarafından imzalandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu bir Bursa sevdasıdır. Bu kadim medeniyeti­mizin ayağa kaldırılma­sı için yapılmış bir hamledir. Asla rantla ilgisi yoktur. Hatta belediye lehine dahi alan kiralanmas­ı söz konusu değildir” dedi.

Projeyle tarihi yapıların ortaya çıkmasını, bölgedeki esnafın daha görünür olmasını, hem Bursalılar­ın hem de Bursa’ya gelenlerin daha ferah bir alanda dolaşmalar­ını amaçladıkl­arını vurgulayan Başkan Aktaş, “Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesinin kamulaştır­ma ve uygulama projesiyle birlikte toplam proje bedeli 500 milyon TL’dir. Bu paranın yarı bedeli de bakanlığım­ız tarafından Bursa’ya armağan edildi” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye