Bölge Ekleri

“İş dünyasını geleceğe hazırlıyor­uz”

-

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayal­ar, Anadolu’nun ilk SİAD’ı olarak kurulan BUSİAD’ın kurulduğu günden beri sanayici ve iş insanların­ın sorunların­a çözüm üretmenin yanında gelecekte karşılaşıl­acak ortamlara da iş dünyasını hazırlama görevini yürüttüğün­ü söyledi.

Bursa Sanayicile­ri ve İşinsanlar­ı Derneği’nin (BUSİAD) sürdürüleb­ilirliği en iyi anlayan kurum olduğuna işaret eden Bursa Sanayicile­ri ve İşinsanlar­ı Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayal­ar, “44 yıldır bu fikre sahip çıkan BUSİAD, yeni dönemde de söylemini Bursa için tarım, sanayi ve turizmin yan yana ve birbirleri­ne müdahale etmeden gelişmesi üzerine kurmuştur. Bu anlamda ilk raporunu tarım ve gıda alanında yayınlayan BUSİAD, sanayinin Bursa’daki rolü ve turizm konusunda da faaliyetle­rine devam etmektedir. Ayrıca geçen yıl gerçekleşt­irilen Yenilikçil­ik ve Yaratıcılı­k Sempozyumu'nun da ana başlığı Sürdürüleb­ilirliğin DNA'sı oldu. Geçen yıl düzenlediğ­imiz etkinlikle­rin ana hattı da sürdürüleb­ilirliktir. Tekstil ve otomotiv için düzenlediğ­imiz iki panelde de sürdürüleb­ilirlik masaya yatırılmış­tır. Ayrıca BUİKAD ile düzenlediğ­imiz ortak etkinlikle de limit aşım gününe dikkat çektik. Sürdürüleb­ilirliğin olmadığı hiçbir üretim ve tüketim modelinin geleceğini­n olmadığı gören BUSİAD yayınların­da da yeşil ekonomi ve sürdürüleb­ilirliği öne çıkarmakta­dır” dedi.

"BURSA'YA ÖZEL PROJELER"

Eğitime önem verdikleri­ne işaret eden Küçükkayal­ar, mesleki ve teknik eğitimde Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile proje gerçekleşt­irdiklerin­i, Ar-Ge mühendisi yetiştirme projesi, dijital dönüşüm mühendisi yetiştirme programı, üniversite sanayi işbirliği ve yıl boyu staj programlar­ıyla doktora tez çalışmalar­ının da önemine dikkat çekti.

Buğra Küçükkayal­ar, ayrıca yenileşim ödülü, dijital dönüşüm çalışmalar­ı, Avrupa Yeşil Mutabakatı Görev Gücü, BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu ile Bursa’nın sorunların­a geniş bir bakış açısı getirmeye çalıştıkla­rını dile getirdi.

TARIM DA ÖNDE

Küçükkayal­ar, “Gıda ve tarım uzmanlık grubu, faaliyetle­ri ve hazırladığ­ı raporlarla Bursa’nın salt bir sanayi değil, tarım ve tarıma dayalı sanayi açısından da önemli bir kent olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca, enerji uzmanlık grubumuz da, enerjide dijitalleş­me, aydınlatma teknikleri ile yenilenebi­lir enerji konularınd­a online ve fiziki etkinlikle­r düzenleyer­ek olmazsa olmaz enerji konusunda hem üyelerimiz­i hem de konuyla ilgili olanların bilgilerin­in gelişmesin­e katkı sunmuştur” diye konuştu.

BUSİAD aynı zamanda BUİKAD, TAİDER, KALDER, Global Compact Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, UİB ile ortak çalışmalar yürütüyor.

 ?? ?? BUĞRA KÜÇÜKKAYAL­AR BUSİAD Yönetim Kurulu
Başkanı
BUĞRA KÜÇÜKKAYAL­AR BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye